Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Δήμος Σκιάθου διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι στη Σκιάθο.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία, με θέμα: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Μια θρησκευτική, εθνική και πολιτικοκοινωνική προσέγγιση».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παρουσίας της ΚΕΔΕ στη Σκιάθο, όπου την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι.

Η επιλογή της Σκιάθου, γενέτειρας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, προσδίδει, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Σκιάθου, ιδιαίτερο συμβολισμό στην εκδήλωση, καθώς συνδέει τον θεσμικό λόγο της Αυτοδιοίκησης με τη μνήμη, την πνευματική κληρονομιά και τη διαχρονική αξία του έργου ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες.
Η ΚΕΔΕ, με την πρωτοβουλία αυτή, αναδεικνύει τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής μνήμης, καθώς και στην προβολή προσωπικοτήτων και τόπων που σφράγισαν την πνευματική πορεία του Ελληνισμού.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
































