Στη ΔΕΘ ο Τσίπρας: Οι συναντήσεις, η περιήγηση στα περίπτερα και η ομιλία

H οικονομία -όπως είναι άλλωστε και λογικό- αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην 84η ΔΕΘ, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της χώρας.

Υψηλά στην ατζέντα του κ. Τσίπρα θα βρεθούν και ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη και τα έργα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Νωρίτερα σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων.

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός» είπε ο κ. Τσίπρας, στη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως επισκέπτεται τη ΔΕΘ για 12η συνεχή χρονιά -στην αρχή ως επικεφαλής ενός μικρού κόμματος, αργότερα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά ως πρωθυπουργός και τώρα πάλι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και κατά συνέπεια, όπως είπε, έχει μια πολύ καλή εικόνα της γιατί τη γνώρισε πριν την κρίση, στη διάρκεια της και μετά την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ένα «λιθαράκι» στην προσπάθεια χάρη στην οποία η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της στην καρδιά των Θεσσαλονικέων και στον εμπορικό κόσμο.

Παρόλο που ο θεσμός είναι ηλικιωμένος, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, η ΔΕΘ είναι σε ένα σημείο που μπορεί να τραβήξει μπροστά.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, που ξεκίνησε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί και να είναι έτοιμη η ανάπλαση το 2026, όταν η ΔΕΘ θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί Νίκος Παππάς, Σωκράτης Φάμελλος, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου και οι βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δώρα Αυγέρη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ακολουθεί η περιοδεία του κ. Τσίορα στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ.

«Χαρά μου που βλέπω τους πρωταθλητές»
Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε και τα περίπτερα του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή.

«Χαρά μου που βλέπω τους πρωταθλητές», είπε ο κ. Τσίπρας στα στελέχη της ασπρόμαυρης ΠΑΕ που τον υποδέχτηκαν στο περίπτερο του ΠΑΟΚ και τού χάρισαν μια αναμνηστική πλακέτα του συλλόγου. Ρώτησε, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας πόσα χρόνια είχε να πάρει πρωτάθλημα ο Δικέφαλος του Βορρά, για να λάβει την απάντηση 34.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο περίπτερο του Άρη. «Καλή η προσπάθειά σας παρά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος προς τον αντιπρόεδρο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ κ. Καρυπίδη που τον υποδέχτηκε και του χάρισε ένα βιβλίο με την ιστορία του Άρη.

Η περιοδεία στους χώρους της ΔΕΘ ξεκίνησε με επίσκεψη στο περίπτερο του Ηρακλή, εκεί όπου στελέχη της ομάδας του έθεσαν το θέμα του Καυταντζογλείου σταδίου, τονίζοντας πως αποτελεί έδρα των κυανόλευκων εδώ και πολλά χρόνια.

Αύριο, στις 12.30, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.