Στο αρχείο οι αναφορές του εισαγγελέα Αγγελή για παρέμβαση στο έργο του στην υπόθεση Βγενόπουλου

Στο αρχείο έθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης τις δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας εφετών Ιωάννης Αγγελής και με τις οποίες είχε καταγγείλει προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του, σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο κ. Αγγελής είχε ενημερώσει, τόσο την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ η αναφορά του έφτασε μέχρι και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ωστόσο, εάν και ο εισαγγελικός λειτουργός είχε κληθεί να καταθέσει και να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που επιχείρησαν να χειραγωγήσουν την κρίση του, δεν προσήλθε να δώσει κατάθεση.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε και εξέτασε περίπου 20 δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν ασχοληθεί σε σε διάφορα δικονομικά στάδια με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο πόρισμά του, ο κ. Ρασιδάκης κρίνει ότι οι καταγγελίες του συναδέλφου του δεν είναι αληθείς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλοι όσοι πέρασαν από το γραφείο του ανώτατου εισαγγελέα, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι για καμία από τις υποθέσεις που χειρίστηκαν είτε αφορούσαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του, είτε άλλους, δέχθηκαν οποιαδήποτε παρέμβαση από οποιονδήποτε εισαγγελικό η δικαστικό λειτουργό, και ειδικότερα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

«Δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις η υπόνοιες που να πιθανολογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή», καταλήγει στο πόρισμά του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.