Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με πρέσβη Ηνωμένου Βασιλείου

Οι ελληνο – βρετανικές σχέσεις υπό το πρίσμα του Brexit και η αναμενόμενη ενεργοποίηση της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρέσβη του Κέιτ Σμίθ.

Σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ. διαπιστώθηκε κοινή βούληση για τη διατήρηση και ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και υπογραμμίσθηκε από αμφοτέρους η σημασία που αποδίδεται στη διμερή συνεργασία κυρίως στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της ασφάλειας, του πολιτισμού και του τουρισμού. Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι φέτος αναμένεται σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε, επίσης, την ευκαιρία να αναπτύξει τις απόψεις του για το μέλλον της Ευρώπης, επαναλαμβάνοντας την πάγια και αταλάντευτη θέση της Νέας Δημοκρατίας υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην πρωτοκαθεδρία του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής ενοποίησης ενώ έγινε εκτενής συζήτηση επί των εσωτερικών, πολιτικών και οικονομικών, εξελίξεων.

Τέλος συμφωνήθηκε, επίσης, να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και τις εξελίξεις στο πεδίο της ενέργειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.