Σύψας: Φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα πανηγύρια

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα πανηγύρια άφησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν προτάσεις για την απαγόρευση των πανηγυριών στην Ελλάδα αργότερα το καλοκαίρι, υπό τον φόβο συνωστισμού, ωστόσο, απηύθυνε έκκληση για τήρηση των αποστάσεων και παρότρυνε τους επαγγελματίες ακόμα και στην περίπτωση των πανηγυριών να φροντίσουν ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι «φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου» αναφορικά με τις επιδημιολογικές καμπύλες. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα τα οποία είναι εισαγόμενα, αλλά και για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες, σημειώνοντας ότι και αυτή δημιουργεί ανησυχία.

powered by Rubicon Project
Τέλος, ο κ. Σύψας επέμεινε ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, φέρνοντας το παράδειγμα της Σερβίας, όπου έχει ξεφύγει η κατάσταση, σημειώνοντας ότι η νέα έξαρση φαίνεται να προήλθε λόγω ποδοσφαιρικού αγώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.