Τα τελευταία σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Την Τρίτη, 04.01.2022, θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση της επιτροπής με τα σχολεία στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με όσα λένε πηγές του υπουργείου Παιδείας στο newsit.gr, το ζητούμενο για το κυβερνητικό επιτελείο -στην παρούσα φάση- είναι να ανοίξουν τα σχολεία της χώρας κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, όπως δηλαδή είναι έτσι κι αλλιώς προγραμματισμένο.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας, 03.01.2022, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε χωρίς να αποφασιστούν μέτρα ή τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία, καθώς στην κυβέρνηση αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της σημερινής, αλλά και της αυριανής ημέρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα έχει συνεχείς εσωτερικές συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με το βλέμμα να στρέφεται, παράλληλα, στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Η οριστική απόφαση, πάντως, για τα σχολεία θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία, που σχετίζονται, κατά κύριο λόγο, με τις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις.

Αν καταλήξουν σε αποφάσεις, τότε δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν και μέσα στην ημέρα…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.