Τάκης Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις

Η Ελλάδα επαγρυπνά και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση με ενότητα και αποφασιστικότητα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες καθώς η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις, επισήμανε όμως ότι καθήκον δικό μας είναι με απόλυτη ενότητα να δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο αρραγές εθνικό μέτωπο και να υπηρετήσουμε όλοι μαζί την εθνική στρατηγική.

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Τσίπρα, σημείωσε ότι δεν είναι ώρα για δημόσιες αντιδικίες γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ένα αρραγές εθνικό μέτωπο και ανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα ενημερώσει, σε κλειστή συνεδρίαση, τα κόμματα, συγκαλώντας το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ψήφο των εκτός συνόρων Ελλήνων δήλωσε ότι η Κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να εξασφαλισθούν οι 200 ψήφοι και τόνισε ότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα απειλείται, που βρίσκεται μπροστά σε σοβαρούς εθνικούς κινδύνους, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε ότι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αξιοποιούμε τον απόδημο ελληνισμό που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα.

Σχετικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι θα τηρηθεί ο κανόνας 1:1 και με 20.300 αποχωρήσεις τα δύο τελευταία χρόνια προγραμματίζονται 19.700 προσλήψεις στους τομείς της παιδείας, υγείας, ασφάλειας και κοινωνικής πρόνοιας «που αποτελούν πολιτικές προτεραιότητες» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επίσης εκτός του κανόνα 1:1 και σε συμφωνία με τους θεσμούς, την ίδια περίοδο γίνονται περί τις 8.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ, που οικονομικά καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη, 2.900 προσλήψεις για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», 1.700 συνοριοφύλακες, 2.500 σε υγειονομικό προσωπικό, 4.500 στην Ειδική Αγωγή και 5.250 στην Παιδεία στην οποία ο αριθμός θα είναι ίδιος και το επόμενο έτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.