Ταξιδιωτικές συμβουλές από τη Βρετανία για την Ελλάδα

Ταξιδιωτικές συστάσεις προς τους Βρετανούς τουρίστες εξέδωσε το Φόρειν Όφις, με ιδιαίτερη έμφαση στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν τακτικές απεργίες, μερικές φορές εξαγγέλλονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αναστάτωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς (συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών ταξιδιών και στα λιμάνια), καθώς και τα οδικά δίκτυα και τα σύνορα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Λόγος γίνεται και για τις διαδηλώσεις που «πραγματοποιούνται τακτικά στο κέντρο της Αθήνας», αλλά και σε άλλες πόλεις. «Θα πρέπει να αποφεύγετε όλες τις διαδηλώσεις και ακολουθήστε τις συμβουλές που δίνονται από τις τοπικές αρχές ασφαλείας» προσθέτει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα capital controls που ισχύουν στη χώρα μας και δίνονται οδηγίες προς τους βρετανούς τουρίστες, καθώς και στο προσφυγικό.

«Το 2015 και το 2016, υπήρξε μια δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Λέσβου, της Κω και της Σάμου, και επιδιώκουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η Βρετανική Πρεσβεία παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ιδιαίτερους κινδύνους για Βρετανούς υπηκόους που επισκέπτονται τα παραπάνω νησιά, ή τα σημεία διέλευσης των συνόρων» επισημαίνεται.

Σε άλλο σημείο της οδηγίας αναφέρεται πως δεν αποκλείεται και ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων ενώ γίνεται αναφορά και στον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στις 19 Απριλίου έξω από το υποκατάστημα της Eurobank.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.