Τεμπονέρας για χρέη στον ΕΦΚΑ: Αναλγησία της κυβέρνησης – Έβαλε στο στόχαστρο και την περίθαλψη

Να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τα χρέη στον ΕΦΚΑ, ζητά ο εργατολόγος και συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Τεμπονέρας, καταγγέλλοντας πως από 1η Ιουνίου, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς περίθαλψη, όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τεμπονέρας εγκαλεί την κυβέρνηση (της ΝΔ) για «μέγιστη αναλγησία» καθώς δεν προχώρησε σε «νέα ρύθμιση οφειλών», ενώ ζητά από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να «προστατεύσει όπως οφείλει το δημόσιο αγαθό της υγείας των πολιτών».

Η δήλωση Τεμπονέρα
Αναλυτικά ο κ. Τεμπονέρας αναφέρει: «Από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω λήξης της προθεσμίας ρύθμισης ή εξόφλησης των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ.

Μετά την κινητή και ακίνητη περιουσία των μικρομεσαίων, η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο ακόμα και την περίθαλψή τους επιδεικνύοντας μέγιστη αναλγησία. Εδώ και μήνες είχαμε προειδοποιήσει ότι επαγγελματίες και αγρότες πρέπει να πάρουν ανάσα, με μια νέα ρύθμιση οφειλών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής, λύση που θα απαντούσε και στο θέμα της περίθαλψής τους.

Εδώ και τώρα καλούμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση και να προστατεύσει όπως οφείλει το δημόσιο αγαθό της υγείας των πολιτών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.