Τέσσερις συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Η αστυνομία, μετά από οργανωμένη επιχείρηση στα Άνω Λιόσια και το Καματερό, συνέλαβε τέσσερα άτομα ηλικίας 38, 40, 41 και 68 ετών, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κατά την πολυήμερη παρακολούθηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι τελούσαν υπό τον συντονισμό του 40χρονου, διαπιστώθηκαν ενέργειες τους που αφορούσαν στη μεταφορά υλικών αναγκαίων για την καλλιέργεια δενδρυλλίων καννάβης, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων στη Θέση Τζαβερδέλα, στους πρόποδες του Ποικίλου όρους.

Εντός του χώρου εγκαταστάσεως της φυτείας βρέθηκαν και εκριζώθηκαν 121 δενδρύλλια κάνναβης.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το προσδοκώμενο κέρδος, από την πώληση της ακατέργαστης κάνναβης μετά την αποξήρανση των δενδρυλλίων της φυτείας, θα κυμαινόταν από 150.000 έως 200.000 ευρώ.

Αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

121 δενδρύλλια κάνναβης
8,8 γραμμάρια ηρωίνης
42,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
0,7 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)
Δύο ναρκωτικά δισκία
Ένας κλώνος δενδρυλλίου κάνναβης, μήκους 60cm
Τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Πέντε φυσίγγια διαμετρήματος 5,56mm
Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ
Δώδεκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης (σκαπτικά εργαλεία, λάστιχα ποτίσματος, ψεκαστήρες, λίπασμα, δοσομετρητές κλπ)
Διάφορα αντικείμενα, απαραίτητα για την διαβίωση των καλλιεργητών στον χώρο της φυτείας (κουβέρτες, είδη ένδυσης, βρώσιμα είδη, ράντζο κ.λπ.)
Ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.