Θεοδωρικάκος για βιασμό 24χρονης: Ο ένοχος θα πληρώσει όποιος κι αν είναι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της, ενώ αναφέρθηκε και στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας, που λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη 4 μήνες, έχουν καταγγελθεί 180 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες ήταν πολύ δύσκολες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στα δυο χρόνια της πανδημίας έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ενδοοικογεινειακής βίας, κάτι που κατά την άποψη του «συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την καραντίνα», ενώ κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά.

Αναφερόμενος στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως βεβαιώνει όλους τους πολίτες ότι και στο συγκεκριμένο περιστατικό η ΕΛΑΣ διεξάγει έρευνα με επαγγελματικό τρόπο και καταθέτει στην Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει συστηματικές προσπάθειες για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ υπογράμμισε ότι για την υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για μαστροπεία και ναρκωτικά.

«Εμπιστεύομαι την δουλειά της Αστυνομίας» είπε και υπογράμμισε, μεταξύ αλλων ότι όποιος κι αν είναι ο ένοχος θα πρέπει να πληρώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. «Η έρευνα είναι πολύ σοβαρή και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσει μέχρι το τέλος. Όλα τα πορίσματα θα πάνε στην Δικαιοσύνη», ανέφερε.

Σχετικά με τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ήδη έχουν συσταθεί έξι και θα ανοίξουν κι άλλα. Ανέφερε ότι οι Αστυνομικοί που ασχολούνται σε αυτά έχουν ειδική κατάρτιση, ενώ υπάρχουν σκέψεις να προσληφθούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για να συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ .Θεοδωρικάκος είπε ότι η αντίδραση της ΕΛΑΣ στην υπόθεση ήταν άμεση και επαγγελματική. «Το ότι η υπόθεση δεν είδε αμέσως το φως της δημοσιότητας δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία δεν έκανε αυτό που έπρεπε από την πρώτη στιγμή», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.