Θεσσαλονίκη: Πορεία προς τα σύνορα θα ξεκινήσουν πρόσφυγες

Στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 πρόσφυγες, ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα, προκειμένου να κινηθούν πεζή προς τα βόρεια σύνορα.

Πρόκειται κυρίως για νεαρής ηλικίας άτομα από τη Συρία και το Ιράκ, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται και γυναίκες και παιδιά. Οι περισσότεροι έφθασαν το πρωί με τρένο στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα και τη Λαμία. Στο ίδιο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πρόσφυγες που ζουν σε δομές και διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης.

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Ανοίξτε τα σύνορα» και κρατώντας πανό που γράφει «Ανοίξτε το δρόμο για μας. Βοηθήστε τα παιδιά μας», οι συγκεντρωμένοι έστησαν σκηνές, δηλώνοντας ότι σκοπός της κινητοποίησής τους είναι να ξεκινήσουν πορεία προς τα σύνορα κι από εκεί να ταξιδέψουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ο βαλκανικός διάδρομος είναι κλειστός.

Προορισμός των περισσοτέρων είναι η Γερμανία, όπου βρίσκονται ήδη συγγενείς τους. Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν καθυστερήσεις στη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης και τονίζουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.