Θετικός στον κορωνοϊό έσπασε την καραντίνα και πήγε σε υπηρεσία

Πολίτης θετικός στον κορoνοϊό έσπασε την καραντίνα και επισκέφθηκε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου την προηγούμενη εβδομάδα!

Όπως λέει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ του δήμου, Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου, μιλώντας στο GRTimes, ο πολίτης ενημέρωσε την επόμενη ημέρα της επίσκεψής του στο τμήμα ότι είναι θετικός στον κορoνοϊό.

«Δυστυχώς, ο ωφελούμενος δεν το είπε την ώρα που έπρεπε. Το γνώριζε και δεν είπε τίποτα. Την επομένη, μας πήρε τηλέφωνο και μας ενημέρωσε ότι ήταν θετικός», υποστηρίζει η κα Δεβετζή Πεσματζόγλου, συμπληρώνοντας ότι «όταν ενημερωθήκαμε για τον πολίτη, κινηθήκαμε άμεσα και δώσαμε άδεια στους υπαλλήλους της υπηρεσίας που ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη βάρδια. Μετά την επίσκεψή του, διαπιστώθηκε κρούσμα κορoνοϊού σε υπάλληλο του καταστήματος, τα αποτελέσματα ελέγχου της οποίας βγήκαν σήμερα και ήταν θετικά στον κορoνοϊό, παρ’ όλο που η ίδια δεν είχε έρθει σε επαφή με τον συνδιαλεγόμενο».

Σύμφωνα πάντα με την κα Δεβετζή-Πεσματζόγλου, η απολύμανση του χώρου άρχισε από σήμερα με τη χλωρίωση όλων των μεταλλικών επιφανειών και αύριο Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η απολύμανση με τη τεχνική της νέφωσης, ενώ η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών, στο κτίριο της οδού Μαβίλη με Πυθαγόρα στον Εύοσμο θα είναι σε αναστολή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μέρα κατά την οποία θα βγουν και τα αποτελέσματα των τεστ όλων των υπαλλήλων.

Η αντιδήμαρχος επεσήμανε επίσης πως ακόμη δύο εργαζόμενοι εκδήλωσαν συμπτώματα και θα υποβληθούν σε τεστ covid-19, όπως και οι όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας. Άμεσα ενημερώθηκαν και οι προηγούμενοι επισκέπτες του καταστήματος καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό, ενώ έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας που λαμβάνει το κατάστημα, η κα Δεβετζή – Πεσματζόγλου, τονίζει ότι κατά την είσοδο του συγκεκριμένου ατόμου ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της θερμομέτρησης, η οποία έδειξε ότι ήταν απύρετος, ενώ ο ίδιος όπως και οι παρευρισκόμενοι φορούσαν μάσκα.Σημειώνεται πως η προγραμματισμένη για τις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου διανομή του προγράμματος ΤΕΒΑ θα γίνει κανονικά.

Πηγή: grtimes

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.