«Θησαύριζαν» πουλώντας δήθεν επώνυμα υποδήματα μέσω social media

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Πάνω από 1.300 άτομα εξαπάτησαν μέσω διαδικτύου επιτήδειοι, οι οποίοι αποκόμισαν πάνω από 100.000 ευρώ, πουλώντας υποδήματα ευτελούς αξίας ως επώνυμα, μέσω facebook.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατ’ επάγγελμα απάτη μέσω διαδικτυακών πωλήσεων σε βάρος τεσσάρων ατόμων, 62, 43, 39 και 34 ετών, τα οποία αναρτούσαν τις παραπλανητικές αγγελίες πώλησης επώνυμων υποδημάτων σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές, τα οποία έστελναν μέσω αντικαταβολής.

Οι εμπλεκόμενοι διαχειρίζονταν συνολικά επτά λογαριασμούς (προφίλ) στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Φέρονταν ως ιδιοκτήτες εταιρειών εμπορίας υποδημάτων, είτε με έδρα τη Βουλγαρία και παράρτημα στην Αττική, είτε με έδρα σε περιοχές της Αττικής. Παρόλα αυτά σε αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε δεν υφίστανται επιχειρήσεις και καταστήματα στις δηλωμένες διευθύνσεις.

«Από την μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι κατάφεραν και εξαπάτησαν το τελευταίο εξάμηνο, συνολικά 1.353 αγοραστές, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό κέρδος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100.556 ευρώ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ ενημερώθηκαν και οι συναρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.