Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας ζήτησε ο Υπουργός Υγείας

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας ζήτα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο περιθώριο του περιστατικού με θάνατο 49χρονου άνδρα στην Πάτρα ο οποίος νιώθοντας αδιαθεσία, έσπευσε στο νοσοκομείο αλλά του είπαν πως μπορεί να φύγει καθώς δεν διακρίνουν κάτι ανησυχητικό.

Τη διενέργεια ΕΔΕ με αφορμή τον θάνατο ενός 49χρονου άνδρα στην Πάτρα, τον οποίο δεν δέχθηκε το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε και αμέσως ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Όπως φαίνεται από την έρευνα, εκείνη την ώρα που ζήτησε βοήθεια ο 49χρονος, στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.