Το άγνωστο οικογενειακό δράμα πίσω από τις 19 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο

Ανάστατη η Πάτρα, από τις συλλήψεις και τις αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην πόλη, με ορμητήριο ένα σχολείο…

Οι διάλογοι που έρχονται στο φως ξεσκεπάζουν την αθέατη όψη της εγκληματικής οργάνωσης στην Πάτρα και δείχνουν τον τρόπο που τα ηγετικά μέλη στρατολογούσαν και απειλούσαν τα ανήλικα «βαποράκια». Σε μία περίπτωση, γονείς είδαν να συλλαμβάνονται και τα τρία τους παιδιά. Δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Όλοι ανήλικοι. Με το μεγαλύτερο να βάζει στην σπείρα τον 13χρονο αδερφό του και να τον απειλεί για να μην κάνει λάθη και την αδερφή τους να συλλαμβάνεται το περασμένο Σάββατο, όταν σε επισκεπτήριο στην Ασφάλεια, προσπάθησε να περάσει στα κρατητήρια κρουασάν που περιείχε χασίς.

Ο πατέρας της πενταμελούς οικογένειας καθηγητής στο επάγγελμα, νιώθει πως έχει χάσει τα πάντα. Μια ζωή πάλευε για τα τρία του παιδιά, μαζί με την σύζυγό του, επίσης εκπαιδευτικό και τελικά μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν με χειροπέδες και ο ίδιος κατηγορούμενος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η σύζυγός του είναι σε τραγική κατάσταση. Οι νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου 27 Απριλίου, με την σύλληψη 19 ατόμων για εμπόριο ναρκωτικών με ορμητήριο ένα σχολείο στην Πάτρα συγκλονίζουν.

Ο 13χρονος, ο μικρός της οικογένειας, εξωθείτο από τον ίδιο του τον αδελφό, ο οποίος έφθανε στο σημείο να τον χτυπά για να κάνει το «βαποράκι» μέσα στο σχολείο. Άλλοι πάλι, από την παρέα των «4» ενηλίκων «ντίλερ» τον απειλούσαν ακόμη και με την ζωή της μάνας του. Το flamis.gr, παραθέτει την ιστορία της οικογένειας όπως αυτή εξελίχθηκε μετά την σύλληψη του μεγαλύτερου γιου πριν καιρό:

Ο μεγαλύτερος γιος συλλαμβάνεται για ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών. Είχε ήδη μπλέξει με ναρκωτικά. Κάνει φυλακή και στη συνέχεια αποφυλακίζεται.
Με την αποφυλάκισή του συνεχίζει και πουλά ναρκωτικά. Βάζει στο «παιγνίδι» τον 13χρονο αδελφό του.
Ο μικρός μετατρέπεται σε «βαποράκι». Ακόμη και τις αργίες, όταν το σχολείο είναι κλειστό, πηδάει τα κάγκελα, πηγαίνει στην «καβάντζα», παίρνει ναρκωτικά και τα δίνει στον αδελφό του ή τους άλλους για να τα πουλάνε συνήθως στην Πλατεία Αγιαλεξιώτισσας.
Η αδελφή τους πείστηκε από τον κρατούμενο μεγαλύτερο αδελφό της, να του μεταφέρει ναρκωτικά μέσα στο κρατητήριο. Τα βάζει μέσα σε ένα κρουασάν και τα πηγαίνει το βράδυ του Σαββάτου. Οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν τι γίνεται, εντοπίζουν τις ποσότητες και την συλλαμβάνουν.
Ο πατέρας συλλαμβάνεται και του ασκείται δίωξη αμέσως μετά την σύλληψη του ανήλικου – μικρότερου παιδιού του.
Αλλοι τρεις είναι οι ανήλικοι που έχουν συλληφθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας 16χρονος είναι άριστος μαθητής (έχει μέσο όρο πάνω από 18 στο πρώτο τετράμηνο). Οι γονείς του εργάζονται και όλοι κάνουν λόγο για μία οικογένεια για την οποία δεν είχε ακουστεί το παραμικρό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.