Το μεσημέρι θα προσπαθήσουν να «ξυπνήσουν» τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή (21.09.2021) μέρα για τον 6χρονο Φώτη, το αγοράκι που τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στην Πάτρα.

Το μικρό αγόρι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μετά το ατύχημα με το καρτ.

Σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με το thebest.gr, θα επιχειρήσουν να μειώσουν την καταστολή στον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν καρτ συγκρούστηκε με άλλα και «εκτοξεύτηκε» προς τα κιγκλιδώματα, πίσω από τα οποία βρίσκονταν οι θεατές.

Το παιδί έχει υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Διανύει το δεύτερο 24ωρο σε καταστολή και περίπου στις 12:00 οι γιατροί θα επιχειρήσουν να ανοίξουν μια νευρολογική… δίοδο δίνοντας κάποιες εντολές στον 6χρονο.

Από τον τρόπο που θα αντιδράσει το παιδί θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα των γιατρών. Αν ο μικρός απαντήσει στα ερεθίσματα, θα ακολουθήσει μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν αξονική βλάβη και στη συνέχεια οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν, αναφέρει το thebest.gr.

Στην περίπτωση ωστόσο που διαπιστωθεί ότι υπάρχει διάχυτη βλάβη, το παιδί θα παραμείνει διασωληνωμένο.

Οι γιατροί, πάντως, είναι αισιόδοξοι και ελπίζουν σε θετικά αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.