Τον αρχαιολογικό χώρο στη Νεμέα επισκέφτηκαν Μητσοτάκης – Βέμπερ

Τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας επισκέφτηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και θαύμασαν το Ναό του Δία στη Νεμέα.

Οι δύο άντρες ξεναγήθηκαν από τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στη Νεμέα, τον καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, Στέφανο Μίλλερ.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ εντυπωσιάστηκαν από τους γιγάντιους κίονες του Ναού, όπως βέβαια και από το αρχαίο Στάδιο.

«Σας έφερα τον επόμενο πρωθυπουργό της Ευρώπης», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε όσους ήταν παρόντες.

Ο δήμαρχος Νεμέας, Κώστας Καλατζής, προσκάλεσε τον κ. Βέμπερ να επισκεφτεί το χώρο και ως πρόεδρος της Κομισιόν. «Θα έρθω αλλά με τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας», απάντησε ο κ. Βέμπερ.

Σημειώνεται πως ο κ. Βέμπερ ξεκίνησε από την Αθήνα την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για μία άκρως συμβολική κίνηση -εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου- συμπόρευσης με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα μιλήσουν το βράδυ σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.