Τραυματισμός δημοσιογράφου στα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφα τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Δημήτρης Λαππας.

Όπως υποστήριξε τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών σε ευθεία βολή προς τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα το χημικό να τον χτυπήσει στο μάτι.

Μεταφέρθηκε στην γενική κλινική Αθηνών όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Υπενθυμίζεται πως στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος «Δεν Πληρώνω» έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά, η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών, όταν μερίδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «σε συνεργασία με τραπεζίτες και συγκεκριμένο κύκλωμα συμβολαιογράφων, επιχειρεί την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας» και δήλωσε ότι θα συνεχίσει «να στηρίζει και να συμμετέχει δυναμικά στις δράσεις κατά των πλειστηριασμών».

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ‘έριξε την μάσκα’ και προέβη, μέσω των οργάνων της, σε απίστευτη έκφραση αυταρχισμού, με βία και συλλήψεις προκειμένου να μας τρομοκρατήσει. Δεν τα κατάφερε, ούτε θα τα καταφέρει» επισήμανε.

Έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο βρέθηκε και ο Γιάννης Πρωτονοτάριος, καθηγητής του ΕΜΠ, o οποίος είχε φοιτητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ήταν ένα νέο παιδί που αγωνιζόταν για τα συμφέροντα του λαού, όμως σήμερα κατάντησε να ασκεί βία και να φέρνει τα ΜΑΤ», σημείωσε.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν λίγο μετά τις 16:00.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.