Τσίπρας: Έχετε αφήσει εδώ και 10 μήνες το ράλι της αισχροκέρδειας

Παρέμβαση στη συζήτηση στη Βουλή για τον κλιματικό νόμο που ψηφίζεται σήμερα κάνει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι αντί να ψάχνει απαντήσεις στα υπαρξιακά προβλήματα των πολιτών και το υπαρξιακό πρόβλημα της κλιματικής κρίσης προσπαθεί να βρει στο υπαρξιακό πρόβλημα της κυβέρνησης «αλλά δεν βρίσκετε απάντηση γιατί είναι ο πυρήνας σας η χαώδης απόσταση ανάμεσα στη μέγιστη ανασφάλεια και τις δικές σας απαντήσεις»

«Φέρνετε ένα νόμο για να προστατευθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων μεταφέροντας τα βάρη στην κοινωνία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πράσινη μετάβαση κοστίζει αλλά αυτό το κόστος είναι ερώτημα το ποιος θα το σηκώσει. Εμείς λέμε ότι αυτό πρέπει να αναληφθεί με δικαιοσύνη. Οι έχοντες την οικονομική δύναμη να αναλάβουν το βάρος, εσείς λέτε το κόστος να το αναλάβουν τα κορόιδα, τα συνήθη υποζύγια, τα νοικοκυριά, οι αγρότες» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Με αυτή τη λογική θα δημιουργήσετε απέχθεια στην κοινή γνώμη για τις αναγκαίες αλλαγές και θα βρισκόμαστε στο σημείο κάποιο να θεωρούν ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση» πρόσθεσε.

Ο τρόπος που νομοθετείτε υπέρ των συμφερόντων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας νόμους για την παιδεία, το ασφαλιστικό και προσθέτοντας «έχετε αφήσει για 10 μήνες το ράλι της αισχροκέρδειας, η βενζίνη έχει φτάσει στα 2,5 ευρώ και εσείς μιλάτε για δικαιοσύνη ενώ τη βλέπετε ως ευκαιρία για χρυσές εξυπηρετήσεις».

«Σε έναν κλιματικό νόμο νομοθετείτε τη δέσμευση της χώρας στο εισαγόμενο φυσικό αέριο, εντελώς αντίθετα από ό,τι επιτάσσει η κλιματική αλλαγή. Πέρσι το καλοκαίρι κοντέψαμε να μείνουμε χωρίς ρεύμα επειδή λέγατε ότι δεν φύσαγε αρκετά και συστήνατε στους πολίτες να μειώσουν τη χρήση κλιματιστικών ενώ την ίδια ώρα κατηγορούσατε ότι για τις φωτιές έφταιγαν οι ισχυροί άνεμοι» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την ηλεκτροκίνηση σχολίασε σκωπτικά ότι το μόνο που προχωράει είναι τα ηλεκτρικά ποδήλατα ενώ για την ανακύκλωση έκανε λόγο για υπόνοιες σκανδάλων.

«Με αυτά τα πεπραγμένα είναι δεδομένο ότι δεν θα φέρνατε έναν κλιματικό λόγο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο. Αγνοήσατε τη δημόσια διαβούλευση, αγνοήσατε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τον επιστημονικό κόσμο, αγνοήσατε συνδικάτα και φορείς της πραγματικής οικονομίας και συντάξατε έναν νόμο μόνοι σας αποκομμένο από τις πραγματικές ανάγκες με παράθυρα ευκαιρίας για τα συμφέροντα που σας στηρίζουν. Έναν νόμο που αποτελεί ύβρι για τις επόμενες γενιές» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εσείς δεν κληροδοτείτε απλά προβλήματα στην κυβέρνηση αλλά κληροδοτείτε προβλήματα στις επόμενες γενιές. Εσείς αντί για συμβόλαιο με τις επόμενες γενιές φέρνετε υποθήκευση του μέλλοντος» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: Η περιουσία μιας χώρας είναι η φύση και τα νιάτα της και όχι τα τζάκια. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τα προστατεύσουμε με έναν πραγματικό κλιματικό νόμο που θα προκύψει από τη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και τον επιστημονικό κόσμο

«Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το σύστημα και όχι το κλίμα και οι νέοι θα δώσουν ολιστική απάντηση για να μην υπάρξει ολιστική καταστροφή στο μέλλον της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.