Τσίπρας: Εκλογές τώρα να σώσουμε ό,τι σώζεται

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την άποψη ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλο χρόνο με τον «ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζεται τη κρίση», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Star» και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα για να «σωθεί ότι σώζεται», καθώς είναι «ατύχημα για τη χώρα να βρίσκεται στην κυβέρνηση ένα κόμμα που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ».

«Η αποκάλυψη Τσίοδρα-Λύτρα, θα στιγματίσει το πολιτικό σύστημα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και όχι μόνο στο σκέλος του «ψέματος του πρωθυπουργού στη Βουλή», αλλά για την απόφαση του να μην ενισχύσει το ΕΣΥ. «Αποδίδουμε στους κυβερνόντες την πολιτική, συνειδητή ευθύνη να μην ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ζήτησα εκλογές για να σώσουμε ότι σώζεται. Γιατί αν σε οποιαδήποτε χώρα ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι είναι δεν υπάρχει πρόβλημα να νοσηλεύεται κάποιος εκτός ΜΕΘ, ενώ είχε στα χέρια του τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, θα είχε βγει να ζητήσει συγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν να δώσει 5 δις σε απευθείας αναθέσεις και την ίδια στιγμή να κόβει λεφτά για την Υγεία, χωρίς να κάνει προσλήψεις και χωρίς να ενισχύει τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός λέει ψέματα όταν υποστηρίζει πως οι ΜΕΘ είναι 1.480, καθώς δεν γίνεται να έχουμε 700 διασωληνωμένους και 150 πολίτες εκτός ΜΕΘ.

«Η χώρα μας έχει διπλάσιους θανάτους ανά εκατομμύριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως είναι ατύχημα για τη χώρα να βρίσκεται στην κυβέρνηση ένα κόμμα που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.