Tweet Ταγιάνι στα ελληνικά: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με tweet στα ελληνικά ανασκευάζει ο νέο εκλεγέντας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Με ανάρτησή του σημειώνει χαρακτηριστικά, «γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωσή του που επιβεβαίωνε την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ-FYROM).

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρξαν αντιδράσεις για παλαιότερες δηλώσεις του στις 12 Φεβρουαρίου 2016, όταν, επισκεπτόμενος τα Σκόπια, είχε πει: «Η “Μακεδονία” είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλίαγνωρίζουν τη “Μακεδονία”. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς “πρόγονοί” σας!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.