Τζανάκης: Δεν θα πέσουμε κάτω από 10.000 κρούσματα τον Αύγουστο

Προσοχή για όσους εμπλακούν σε καθαρισμούς επαγγελματικών χώρων, υπογείων σπιτιών με χαρτικά, έπιπλα, ρούχα κτλ τα οποία πλημμύρισαν!

Το ελληνικό καλοκαίρι με τους… γάμους και τις βαφτίσεις δεν θα αφήσει τα κρούσματα κορονοϊού να πέσουν κάτω από τις 10.000 ούτε και τον Αύγουστο. Αυτό εκτίμησε ο καθηγητής, Νίκος Τζανάκης.

Στα μέσα Ιουλίου δεν αποκλείεται τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού να ξεπεράσουν ακόμη και τις 20.000 τόνισε ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας το πρωί της Τρίτης (12.07.2022) στην εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΙ.

«Από τις αρχές Ιουνίου είχαμε πει ότι το ”peak” θα γίνει 15 – 25 Ιουλίου» δήλωσε ο καθηγητής προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη μέγιστη τιμή του θα κυμανθεί μεταξύ 20.000 και 22.000.

Εκτίμησε επίσης ότι τον Αύγουστο θα ακολουθήσει μια βραδεία αποκλιμάκωση, όμως, εξαιτίας του ελληνικού καλοκαιριού με τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τους γάμους και τον Δεκαπενταύγουστο, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θα συμβεί. «Θα παραμείνουμε και τον Αύγουστο ψηλά σε κρούσματα, μπορεί να μην φτάσουμε τις 25.000 αλλά δεν θα πέσουμε κάτω από τις 10.000», συμπλήρωσε ο Νίκος Τζανάκης.

Δεν έκρυψε ότι διαφωνεί με την απόφαση του ΕΟΔΥ να διακόψει τις ημερήσιες εκθέσεις και ανέφερε ότι θα πρέπει να δίδονται καθημερινά τα δεδομένα και να γίνεται μια περίληψη των αριθμών μια φορά την εβδομάδα.

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι κατά μέσο όρο γίνονται 300-350 εισαγωγές ημερησίως, οι οποίες διακινούνται πάρα πολύ γρήγορα χωρίς να επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

Σχετικά με τη 4η δόση εμβολίου επανέλαβε ότι επιβάλλεται να την πραγματοποιήσουν οι άνω των 60, ενώ οι κάτω των 60 δεν θα πρέπει γενικώς να την κάνουν εκτός κι αν έχουν ειδικούς λόγους (λόγω υποκείμενου νοσήματος) και τους συζητήσουν με τον γιατρό τους για να αποφασίσουν. Αναφορικά με αυτό το ζήτημα πρόσθεσε: «Δε θα τους κάνει κακό να το ξεκαθαρίσουμε, αλλά δεν έχει αποδειχθεί διακριτή ωφέλεια για αυτή την ιατρική ομάδα. Όταν μια ιατρική πράξη δεν προάγει διακριτά την υγεία του ανθρώπου δεν μπορούμε να τη συστήσουμε. Στους άνω τους 60 έχει αποδειχθεί ισχυρή ωφέλεια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.