Βιασμός άστεγης έξω από καφετέρια

Ο βιασμός προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας στα Χανιά, με τον δράστη να εντοπίζεται γρήγορα. Η άστεγη εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση…

Η νεαρή άστεγη κοπέλα προχώρησε σε καταγγελία και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε πολύ γρήγορα να ξετυλίγεται. Ο βιασμός της, είχε σημειωθεί στα Χανιά κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown για τον κορονοϊό. Στην κεντρική πλατεία δεν υπήρχε κόσμος και αυτό όπως αποδείχθηκε διευκόλυνε τα σχέδια του 42χρονου. Κακοποίησε την κοπέλα και έσπευσε να απομακρυνθεί. Δεν τα κατάφερε. Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν έσπευσαν στην περιοχή και κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Σχεδόν 3 χρόνια μετά, έπεσε η αυλαία στην ανατριχιαστική υπόθεση με απόφαση της δικαιοσύνης.

Ένοχο για βιασμό έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά κατά πλειοψηφία έναν 42χρονο αλλοδαπό. Όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 25 Μαρτίου 2020 στον εξωτερικό χώρο κλειστής καφετέριας στην περιοχή της πλατείας Δικαστηρίων.

Το θύμα, σύμφωνα με τα “Χανιώτικα Νέα” ήταν μία άστεγη αλλοδαπή 31 χρονών σήμερα. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι υπήρχε συναίνεση από την πλευρά του θύματος. Την περίοδο εκείνη υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό και η πλατεία δεν είχε κόσμο.

Η κοπέλα μίλησε σε περιπτερά της περιοχής ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία που συνέλαβε τον κατηγορούμενο. Ο 42χρονος εκτός από την κατηγορία για τον βιασμό, κατηγορείται επίσης για παραβίαση των μέτρων αλλά και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το δικαστήριο επέβαλλε κατά πλειοψηφία συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών για τον βιασμό, 3 μηνών για παραβίαση των μέτρων και 1 μήνα για την παράνομη είσοδο στην χώρα. Ο κατηγορούμενος ήδη έχει εκτίσει 21 μήνες κράτησης. Η ποινή δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.