«Βικτόρια»: Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα – Εικόνες καταστροφής

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά. Καταστροφές στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη, ενώ στην Κεφαλονιά χείμαρροι λάσπης απέκλεισαν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία. Από το σφοδρό χτύπημα της «Βικτόριας» δρόμοι γέμισαν από βράχους που αποκολλήθηκαν και οι οποίοι λίγο έλειψε να πέσουν πάνω σε σπίτια. Παράλληλα οι δρόμοι στην Κέρκυρα πλημμύρισαν με αφρούς ενώ και στην Αττική τα φαινόμενα ήταν έντονα προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις.

Από τα ακραία φαινόμενα χτυπήθηκε με μανία η Κρήτη, όπου από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκε ο ανάχωμα που είχε χτιστεί στη θέση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη στον Πλατανιά, ενώ οι καταρρακτώδεις βροχές αλλά και το χαλάζι προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές τα μαθήματα διακόπηκαν ώστε οι μαθητές να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

YouTube player

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά
Ο νομός Χανιών βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ πιο βράδυ θα αποφασιστεί αν ανοίξουν ή όχι τα σχολεία.

YouTube player

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώνεται ότι το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας παραμένει σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν όπου είναι απαραίτητο. Ενημερώνουμε επίσης τους πολίτες ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Για την αυριανή λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων θα βγει ανακοίνωση σήμερα το βράδυ.

YouTube player

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Μεγάλα ύψη βροχής έφερε η «Βικτόρια» στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Κέρκυρας όπου από χθες μέχρι σήμερα έπεσαν περίπου 190 τόνοι ανά στρέμμα. Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται να χτυπηθούν τις επόμενες ώρες τα ανατολικά και Ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και συγκεκριμένα βόρεια ανατολικά της Πελοποννήσου, η ανατολική Στερεά αλλά και περιοχές της Αττικής, η Εύβοια οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.