Υπ. Εργασίας: Διαστρέβλωση τα περί νέων εξοντωτικών εισφορών

Για διαστρέβλωση κατηγορεί τους αρμόδιους τομεάρχες της Ν.Δ. το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας στις βολές τους περί νέων εξοντωτικών εισφορών.

Μάλιστα τους καταλογίζει ότι υιοθετώντας ψεύτικους και παραπλανητικούς τίτλους προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους ασφαλισμένους.

Όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Εργασίας, η υπουργός στη συνέντευξή της δήλωσε ότι: «Για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα».

«Αυτό στη γλώσσα του κ. Βρούτση λέγεται “κυνική ομολογία περί νέων αυξήσεων”» σημειώνουν.

Σχολιάζοντας παραδείγματα που παραθέτει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, το υπουργείο τα χαρακτηρίζει «μαγειρεμένα», λέγοντας ότι δεν περιλαμβάνουν ούτε τις εκπτώσεις που ήδη εφαρμόζονται με τον ν.4387/2016 αλλά ούτε και όσες θα ισχύσουν το 2018.

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι «επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία και έρευνες, όπως αυτή της ΕΣΕΕ, ότι περίπου το 80% των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών πληρώνουν λιγότερες εισφορές από ό,τι πλήρωναν με το προηγούμενο καθεστώς, παρά τις αντίστοιχες “κραυγές” της Ν.Δ. και του τομεάρχη της προ μηνών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.