ΥΠΕΣ: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Για διαστρέβλωση δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη από ορισμένα ΜΜΕ σχετικά με τη χρονική προοπτική της διαδικασίας αξιολόγησης κάνει λόγο το υπουργείο.

«Με απόλυτη σαφήνεια, ο υπουργός Εσωτερικών μετέφερε τη θέση της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση με την καλύτερη δυνατή κατάληξη για την χώρα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση για τη συνέντευξη του υπουργού στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ειδικότερα, σε ερώτηση της δημοσιογράφου, για το εάν τελικά μπορεί να φτάσει και Σεπτέμβρη η συμφωνία, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Το απευχόμαστε και εργαζόμαστε ακριβώς για το αντίθετο. Εδώ μιλάμε για συμφωνία μέσα στον επόμενο μήνα». Τουλάχιστον μία γνωστή ιστοσελίδα και ένας τηλεοπτικός σταθμός ερμήνευσαν την απάντηση αυτή πως ο υπουργός δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία άλλων στελεχών της κυβέρνησης ότι η συμφωνία θα κλείσει ως τον Μάιο.

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας» το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα απομαγνητοφωνημένα σημεία της συνέντευξης:

Σε ερώτηση για την προοπτική της αξιολόγησης:

…«Επαναλαμβάνω ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί με έναν μεθοδικό τρόπο να «κερδίσει χρόνο» και να κλείσει την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό με το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο.».

Αναφορικά με τα βήματα που πρέπει να κάνει η ελληνική πλευρά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης:

«Τα βήματα που πρέπει να γίνουν, όσον αφορά τη δική μας πλευρά, γίνονται.»

Για το αν θα πρέπει να περιμένουμε τον Απρίλιο και τις αποφάσεις του ΔΝΤ, χωρίς συμφωνία:

«Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό -επαναλαμβάνω- κι αυτό κάνουμε, ώστε να κερδίσουμε κάθε μέρα που περνάει, έτσι ώστε να μην είναι χαμένη».

Για τα ενδεχόμενα, μετά από μια πιθανή χειροτέρευση της κατάστασης:

«Ένα ενδεχόμενο υπάρχει μπροστά μας, να υπάρξει όσο το δυνατό καλύτερη συμφωνία το συντομότερο χρονικό διάστημα».

Σχετικά με το χρονικό όριο της διαπραγμάτευσης, πριν αναγκαστούμε για τη λήψη τελικών αποφάσεων και το «κατώφλι» του Σεπτέμβρη:

«Αντοχές έχουμε, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας έχουμε και νομίζω ότι θα πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία… Δεν έχει καμιά σημασία να βάζουμε τέτοιου είδους ορόσημα όπως αυτά που λέτε εσείς, σημασία έχει να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι συνάρτηση δύο πραγμάτων: και του χρόνου επίτευξης της συμφωνίας, αλλά και του περιεχομένου».

Στην ερώτηση, εάν τελικά μπορεί να φτάσει και Σεπτέμβρη η συμφωνία:

«Το απευχόμαστε και εργαζόμαστε ακριβώς για το αντίθετο. Εδώ μιλάμε για συμφωνία μέσα στον επόμενο μήνα».

Η συνέντευξη υπάρχει και στον σύνδεσμο: https://youtu.be/o3mfi1Cs9xw

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.