Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είπα πολλές φορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαβαλήσει»

H Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφορικά με την πορεία της κυβέρνησης η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Εγώ είπα προσωπικά αρκετές φορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ‘ξεκαβαλήσει’ κι αυτός και η κυβέρνησή του. Η αλαζονεία δεν βγήκε σε καλό σε πολλούς προηγούμενους. Το 40% δεν είναι ούτε ΄λευκή επιταγή’ ούτε εισιτήριο για όποια πολιτική θέλει να ασκεί».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε τις εξελίξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Υπάρχει μία εκφυλιστική αλλοίωση της συνθήκης πια στον ΣΥΡΙΖΑ. Απλοί άνθρωποι που επένδυσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες τους ελπίδες και μπορεί να ματαιώθηκαν, τώρα πια έρχονται στην ‘Πλεύση Ελευθερίας’. Δεν χαίρομαι όμως με την κατάσταση αυτή, γιατί το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμα δημοκρατίας. Έχουμε μία Βουλή που έχει απλώς υπολειτουργεί, αλλά την έχει καταργήσει η Νέα Δημοκρατία με τις ευλογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ειδικά για τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε: «Είναι ένας άσχετος που πήγε και πήρε με χρηματιστηριακές τακτικές και με επιθετική εξαγορά τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ήταν πτωχευμένος. Η πολιτική κρίνεται από τις πράξεις κι όχι από τις λέξεις, ούτε από τις εντυπώσεις και το περιτύλιγμα. Από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ‘διαζύγιο’ από τις αριστερές του αρχές κι αξίες».

Όσο για το πώς βλέπει την προοπτική της νέας πολιτικής κίνησης της Έφης Αχτσιόγλου και της ομάδας της. απάντησε: «Όταν άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να μην νομιμοποιήσουν μία ακραία παραβίαση μία δημοκρατικής εντολής , η εντολή του δημοψηφίσματος του 2015, επέλεξαν να υποστυλώσουν την παραβίαση της δημοκρατική εντολής και το εξαργύρωσαν με υπουργικές θέσεις. Και η κα Αχτσιόγλου και ο κ. Χαρίτσης και ο κ. Ηλιόπουλος ήταν υπουργοί και μάλιστα πρωτοκλασάτα. Έδειξαν ποιο είναι το όριό τους και ποιο είναι το κίνητρό τους».
Για την τραγωδία στα Τέμπη
Για την διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είναι πολύ σημαντικό ότι επιτέλους θα διερευνηθεί με εξεταστική επιτροπή το έγκλημα των Τεμπών. Βλέπω μία οργιώδη κυβερνητική προσπάθεια να μην προβληθεί το έργο της εξεταστικής επιτροπής».

Σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματός της η κα Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Δεν έχουμε εσωκομματικά εμείς, είχαμε μία ατυχέσταστη εκδήλωση της ιδιοτέλειας και της αγάπης για την εξουσία που εγώ έχω δει πολλές φορές. Σε κάθε περίπτωση η ‘Πλεύση Ελευθερίας’ και με τους 6 βουλευτές που έχει αυτή τη στιγμή κάνει δουλειά 158 βουλευτών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.