Για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική ο Μπουτζίκος

Tο νέο απόκτημα του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Μπουτζίκος, το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού Βόλου, ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία του Παναθηναϊκού και σε ηλικία 19 ετών έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ στον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού 1-1 στις 14/5/08.

Έπειτα για τη σεζόν 2008-09 μεταπήδησε ως δανεικός στην Κέρκυρα, με την οποία ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ, καταγράφοντας 13 συμμετοχές, ενώ στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε σε 15 ματς. Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2010-11 και έφυγε τον Ιανουάριο του 2011 για τον Πανθρακικό της Β’ Εθνικής, όπου έμεινε για ενάμιση χρόνο (9 συμμετοχές).

Το 2012-13 μοιράστηκε ανάμεσα σε Αναγέννηση Γιαννιτσών (8 συμμετοχές) και Δόξα Δράμας (18 συμμετοχές και 1 γκολ) στη Β’ Εθνική, ενώ στους Δραμινούς έμεινε στην ίδια κατηγορία και το 2013-14.
Μετά από ένα κακό εξάμηνο με μόλις μία συμμετοχή με τον Παναιγιάλειο στη Football League, έρχεται για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό Βόλου τον Φλεβάρη του 2015, παραμένοντας σ’ αυτόν ως τις 24 Ιανουαρίου 2016. Τότε έγινε το Ολυμπιακός Β.-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-3, που αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» για τους ερυθρόλευκους, που διαλύθηκαν και αποσύρθηκαν από τη Β’ Εθνική. Στο διάστημα αυτό ο Νίκος Μπουτζίκος, που έχει περάσει από την ομάδα στη δεύτερη πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της, κατέγραψε 31 συμμετοχές χωρίς γκολ.

Το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2015-16 έγινε κάτοικος Ριζούπολης, παίζοντας πέντε φορές στην ίδια κατηγορία με τον Απόλλωνα Σμύρνης, για να ακολουθήσουν δύο πλήρεις χρονιές με Αγροτικό Αστέρα πρόπερσι (22 ματς, 1 γκολ) και Παναχαϊκή πέρσι (20 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 15 ως βασικός). Με τους Πατρινούς είχε και τρεις συμμετοχές στο Κύπελλο.

Συνολικά ο Μπουτζίκος έχει 156 συμμετοχές στη Β’ Εθνική με τρία γκολ και μία στην Α’ και φυσικά θα παίξει για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική φέτος με τον Ολυμπιακό Βόλου κ αυτό αναμφίβολα είναι μία επιτυχία της διοίκησης των ερυθρολεύκων και του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, που τον έπεισαν να έρθει.

Από κει και πέρα, οι επόμενες ανακοινώσεις όλα δείχνουν ότι θα αφορούν τις θέσεις του κεντρικού αμυντικού και του επιτελικού μέσου. Ο προγραμματισμός σε όλα τα επίπεδα «τρέχει» πολύ γρήγορα και δεν είναι τυχαίο ότι ανακοινώθηκαν τα δύο πρώτα φιλικά με Μετέωρα και Ηρακλή, ενώ δεδομένες πρέπει να θεωρούνται και οι φιλικές αναμετρήσεις με Ολυμπιακό Πειραιώς, Άρη και ΑΕΛ στον Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.