Έμποροι: Μειώθηκε 30% ο τζίρος στη διάρκεια των εκπτώσεων…

Με αρνητικό πρόσημο μπήκε το 2016 για την αγορά

Μπορεί να έχει γίνει συνείδηση στους καταναλωτές ότι στηρίζουν την αγορά και τις τοπικές επιχειρήσεις, η έλλειψη ρευστού όμως, είναι οφθαλμοφανής, κάτι που αποτυπώνεται στον απολογισμό των χειμερινών εκπτώσεων από τους εμπόρους, που εκτιμούν ότι ο τζίρος μειώθηκε σε ποσοστό 30%.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος, δήλωσε ότι το 2016 μπήκε για άλλη μια φορά, με αρνητικό πρόσημο, ενώ η εκπτωτική περίοδος έκλεισε με πτώση του τζίρου κατά 30%.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ευχαρίστησε τους καταναλωτές που ακόμη στηρίζουν την τοπική αγορά και τα καταστήματα και έχουν συνειδητοποιήσει ότι στηρίζουν τοπικές και Ελληνικές επιχειρήσεις. Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, ο κ. Τσέλιος δήλωσε ότι έχει σταματήσει η ρευστότητα, έχουμε ένα φορολογικό και ένα ασφαλιστικό μπροστά μας να ψηφιστεί, εκκρεμεί η αξιολόγηση και όλα αυτά τρομοκρατούν τον κόσμο, τον κρατάνε στο σπίτι, φυλάει τις οικονομίες του και υπάρχει αβεβαιότητα και πολύ βαρύ κλίμα στην αγορά.

Ο πρόεδρος των εμπόρων, δήλωσε ότι την αγορά επηρεάζει ακόμη και το προσφυγικό, στον τομέα της ψυχολογίας του καταναλωτή, ενώ ειδικά όσοι είναι κοντά και βλέπουν τους πρόσφυγες, επηρεάζονται αρνητικά.

Μόνο τα προγραμματισμένα

Για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές όπου το Βόλο θα επισκεφθούν κρουαζιερόπλοια, ο Κώστας Τσέλιος το χαρακτήρισε θετικό και πρόσθεσε ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη και ο Εμπορικός Σύλλογος εισηγήθηκε θετικά, για να εκδοθεί η απόφαση της αντιπεριφερειάρχη.

Όπως ανέφερε, η απόφαση για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές ελήφθη με βάσει τις καταστάσεις αφίξεων των πλοίων, εντός του 2016. «Αν έρθουν κάποια άλλα έκτακτα πλοία, δεν θα μπορέσουν να ανοίξουμε Κυριακές, κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε η Περιφέρεια, που δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει κενή ημερομηνία στο υπουργείο», δήλωσε ο πρόεδρος των εμπόρων, που έκανε λόγο για αγκυλώσεις του νόμου.

Για να λειτουργήσουν τα καταστήματα Κυριακές, πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες, τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο Δήμος, ώστε όταν έρχονται έκτακτα κρουαζιερόπλοια, να είναι λίγο πιο ζωντανή η αγορά και οι επισκέπτες να έρθουν και να κινηθούν στην αγορά και όσοι θέλουν να ψωνίσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.