Αδυνατούν να προμηθευτούν POS

Επισημαίνει με επίκαιρη ερώτηση ο Βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος

Την αδυναμία των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπόρων να προμηθευτούν τερματικά μηχανήματα POS φέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Περίπου τετρακόσιες χιλιάδες μικρομεσαίοι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να προμηθευθούν μηχανήματα POS λόγω των οφειλών τους στο Ελληνικό Δημόσιο, στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στις Τράπεζες, με αποτέλεσμα να έχουν ενταχθεί στο σύστημα «Τειρεσίας». Οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες δικαίως ζητούν νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος με άνοιγμα Επαγγελματικών Λογαριασμών, ακατάσχετων έναντι των οφειλών τους, προκειμένου να ενταχθούν ξανά στο οικονομικό γίγνεσθαι.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Αν πρόκειται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία και ποια ακριβώς θα είναι αυτή», καταλήγει η Επίκαιρη Ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον αρμόδιο Υπουργό την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.