Αιχμές μελών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κατά του συντονιστή για πόλωση της κατάστασης

Δήλωση καταδίκης της επίθεσης στα γραφεία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναρχικών και μελών αριστερών κομμάτων και συλλογικοτήτων, την Τετάρτη, κάνουν τα μέλη της Γραμματείας της Ν.Ε. Μαγνησίας του κόμματος Γιάννης Κάιρας, Γιάννης Μπάλλας και Μαρία Νεοφωτίστου, που αφήνουν αιχμές κατά του συντονιστή Κώστα Βογιατζή και του γραφείου τύπου, διότι με την ανακοίνωση που εξέδωσαν «δυναμιτίζουν το κλίμα εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και να πολώνουν ακραία τις ήδη δύσκολες για το λαό και την Αριστερά καταστάσεις», όπως αναφέρουν.

Τα τρία μέλη της Ν.Ε. δηλώνουν ότι καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τις βιαιότητες που σημειώθηκαν εναντίον των γραφείων της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας από διαδηλωτές στην πορεία πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.
«Λυπούμαστε ιδιαίτερα, καθώς με τους περισσότερους από αυτούς συμπορευτήκαμε και αγωνιστήκαμε μαζί ενάντια στα μνημόνια της φτώχειας και της εξαθλίωσης τα πέντε τελευταία χρόνια. Καλούμε τους συναγωνιστές των πολιτικών συλλογικοτήτων της Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣYΑ – Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα) να καταδικάσουμε όλοι μαζί τις παραπάνω προβοκατόρικές ενέργειες γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα ξαναβρεθούμε μαζί τους στους αγώνες ενάντια και στο νέο Μνημόνιο, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη.

Τα τρία μέλη κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις του συντονιστή και του υπευθύνου του γραφείου Τύπου, τονίζοντας ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις μεθοδεύσεις και τις προσωπικές πολιτικές που εφαρμόζουν τόσο ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, όσο και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ν.Ε. οι οποίοι προφασίζονται διάφορες δικαιολογίες και δεν συγκαλούν τα όργανα όπως οφείλουν και όπως ορίζει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης εκδίδουν δελτία τύπου ως μη όφειλαν, χωρίς καμιά συλλογική διαβούλευση νωρίτερα, έτσι ώστε να δυναμιτίζουν το κλίμα εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και να πολώνουν ακραία τις ήδη δύσκολες για το Λαό και την Αριστερά καταστάσεις».

Τα τρία μέλη δηλώνουν ότι καλούν τους δύο συντρόφους να επανέλθουν στην κανονικότητα, προτάσσοντας τα λαϊκά συμφέροντα αφενός και την ενότητα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αφετέρου. Επίσης αναφέρουν ότι καλούν τα μέλη των Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία να περιφρουρήσουν με σύνεση και αποφασιστικότητα την ενότητα του Κόμματος αυτές τις κρίσιμες ώρες και να απομονώσουν ανάλογες διχαστικές πρακτικές.

Τέλος, δηλώνουν ότι καλούν κάθε αριστερό αγωνιστή να δώσει τη μάχη ώστε να μείνουν η κοινωνία και ο λαός μας όσο γίνεται πιο αλώβητοι από τα σκληρά μέτρα του βάρβαρου τρίτου Μνημονίου, το οποίο και πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.