Αλ. Μεικόπουλος: Τα διόδια έκαναν επικίνδυνη την Παλιά Εθνική

Η αύξηση των διοδίων στο Μοσχοχώρι και η επικινδυνότητα της Παλιάς Εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας προκάλεσαν ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα, δηλώνει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεικόπουλος.
Αναλυτικά :«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν άδικα χθες, γνωρίζοντας ότι κανένα μήνυμα στήριξης δεν μπορεί τώρα να ανακουφίσει τον πόνο τους. Το χθεσινό δυστύχημα, που είναι ένα από τα πολλά που έχουν συμβεί στην ΠΕΟ Βόλου-Λάρισας, είναι η τραγικότερη έκφραση της μνημονιακής κοινωνικής εμπειρίας.

Ο τραγικός θάνατος των τριών αυτών νέων παιδιών, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στις 23/7/2014, όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με νταλίκα στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας, μεταξύ Ριζόμυλου και Στεφανοβικείου, ανακινεί με τον πιο πικρό τρόπο το θέμα των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στο ασυντήρητο ακατάλληλο εναλλακτικό οδικό δίκτυο, το οποίο αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί, για να αποφύγουν το απαγορευτικά υψηλό αντίτιμο των διοδίων.

Οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, που ανέρχονται στο καινούριο οδικό δίκτυο στα 4 ευρώ για τα ΙΧ και στα 14, 10 ευρώ για τα φορτηγά (διόδια Μοσχοχωρίου), έχουν οδηγήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας σε υψηλές ταχύτητες των βαρέων οχημάτων κυρίως κατά τις βραδινές ώρες στο παλιό οδικό δίκτυο Βόλου-Λάρισας, καθιστώντας άκρως επικίνδυνη την διέλευση των επιβατικών αυτοκινήτων.
Η απροθυμία της κυβέρνησης να διασφαλίσει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη ασφαλή κίνηση των πολιτών εντός της Επικράτειας φαίνεται με την μη απόδοση πόρων για τη συντήρηση της παλιάς εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας, παρά τις όσες προσπάθειες έχουν γίνει προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας των οδηγών, και τη στιγμή μάλιστα που δεν δείχνει διάθεση να απαιτήσει από τους αναδόχους του αυτοκινητόδρομου μειώσεις στις τιμές των διοδίων. Όμως, η αύξηση έως και 60% στις τιμές των διοδίων, τη στιγμή που η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει συρρικνωθεί κατά 30-40%, δεν συμβάλλει στην μείωση των τελικών τιμών των προϊόντων, που αναζητά η κυβέρνηση μέσω μεταρρυθμίσεων, αντίθετα τις αυξάνει.

Στην εποχή των Μνημονίων προβάλλει πιο επιτακτικά η υποχρέωση της κυβέρνησης στην κατασκευή και συντήρηση ασφαλών παράπλευρων ή εναλλακτικών δρόμων, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να έχουν την επιλογή της ασφαλούς μετακίνησης.

Καλώ τους συμπολίτες μου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που συνδιοργανώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 11.30 πμ, στα διόδια Μοσχοχωρίου, για τα μεγάλα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και την απαράδεκτη τιμή των διοδίων.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.