Αναφορά για το Σταθμό Αγίου Ιωάννη

Αναφορά υπέρ του αιτήματος που διατύπωσε η δημοτική αρχή του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για να συνεχιστεί η λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη Πηλίου δια του υπομνήματος, που απεστάλη προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατέθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή.

Όπως αναφέρει, «το Ανατολικό Πήλιο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Μαγνησίας και της χώρας μας για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Ο θερινός και χειμερινός τουρισμός, σε συνδυασμό με τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, αποτελούν την ατμομηχανή στήριξης της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης της περιοχής μας.

Με βάση, λοιπόν, την ανάγκη καλλιέργειας κλίματος ασφάλειας στους κατοίκους και τους τουρίστες της περιοχής, ιδρύθηκε το 2006 ο Λιμενικός Σταθμός στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου. Για την στέγαση, μάλιστα, του, εν λόγω, Λιμενικού Σταθμού και την διευκόλυνση του έργου του προσωπικού του, παραχωρήθηκε από τον πρώην δήμο Μουρεσίου δωρεάν η χρήση δημοτικού χώρου στον παραλιακό οικισμό του Αγίου Ιωάννη και αποφασίστηκε η κάλυψη του κόστους λειτουργίας του από την δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα να μη επιβαρύνεται οικονομικά η Πολιτεία.

Η ίδρυση του συγκεκριμένου Λιμενικού σταθμού ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων και την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας, αποτρέποντας κρούσματα παραβατικότητας. Το τελευταίο διάστημα, όμως, πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται κατάργησή του, στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών και αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος με στελεχιακό δυναμικό. H απόφασή αυτή, όμως, έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και δεν δικαιολογείται, καθώς η λειτουργία του καλύπτεται οικονομικά από την δημοτική αρχή. Αξίζει να επισημανθεί, επίσης, ότι η πιθανή κατάργηση του Λιμενικού σταθμού του Αγίου Ιωάννη θα λειτουργήσει εις βάρος της ασφάλειας των κατοίκων και των τουριστών της περιοχής, καθώς θα αφήσει αφύλακτη μία από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές της χώρας μας.

Με δεδομένη την μη δημοσιονομική επιβάρυνση της Πολιτείας και προκειμένου να συνεχίσει η περιοχή του Α. Πηλίου να αποτελεί αξιόπιστο τουριστικό προορισμό, θεωρούμε λογικό και δίκαιο το αίτημα που έθεσε η δημοτική αρχή του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Αναμένουμε, κατά συνέπεια, για τις περαιτέρω ενέργειες σας, έτσι ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη Πηλίου, που θα συμβάλλει στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους κατοίκους και τους τουρίστες της περιοχής.».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.