Αναφορά Μ. Χρυσοβελώνη για τα αυτοτελή γραφεία δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αναφορά προς το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας , κατατέθηκε στην Βουλή από τον βουλευτή Λάρισας κ. Β. Κόκκαλη, κατόπιν παρέμβασης και ενημέρωσης από την Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη κατόπιν κοινοποίησης της επιστολής από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Μαγνησίας, ενημερώθηκε σχετικά με τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα από την εφαρμογή του Π.Δ. 111/2014 σε θέματα αρμοδιότητας Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.

Μεταξύ άλλων στο υπόμνημα που κοινοποιήθηκε στην κ. Χρυσοβελώνη αναφέρεται ότι η εφαρμογή του Π.Δ. 111/2014 έχει δημιουργήσει σοβαρές δυσλειτουργίες και προβλήματα στις πρώην κτηματικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή της Κτηματικής Υπηρεσίας, κρίνεται άμεσα αναγκαία η τροποποίηση του Π.Δ. 111/2014 σε ότι αφορά τη Δημόσια Περιουσία και η επαναφορά της λειτουργίας αυτόνομων οργανικών μονάδων σε κάθε νομό, με πλήρη λειτουργία ως αυτοτελή τμήματα με προϊστάμενο, κατάλληλη στελέχωση κι εξοπλισμό και με τις αρμοδιότητες που είχαν οι πρώην Κτηματικής Υπηρεσίες. Οι Περιφερειακές Δ/νσεις, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η διατήρησή τους, θα πρέπει να ασκούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες, στο πνεύμα των διατάξεων του Π.Δ. 101/2001.
Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα, κατατέθηκε αναφορά προς το αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι επισημάνσεις του εν λόγω Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.