Αναχώρηση των Σλοβάκων μαθητών από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Την Κυριακή 5 Ιουνίου το μεσημέρι οι Σλοβάκοι μαθητές, που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus +, που συνδιοργάνωσε το Σχολείο τους με το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου αναχώρησαν για την πατρίδα τους. Στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων τους αποχαιρέτησε ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι δεκατέσσερις Σλοβάκοι μαθητές παρέμειναν στην πόλη ένα μήνα και εργάστηκαν σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες της πόλης μας, κάνοντας την πρακτική τους άσκηση. Η πρακτική άσκηση είναι προϋπόθεση για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας από το σχολείο τους.
Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου εκτιμούν ότι η πρακτική άσκηση πραγματώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ευχαρίστησαν και γραπτώς αυτούς που συνεργάστηκαν γι’ αυτό το σκοπό καθώς και όσους άνοιξαν τις υπηρεσίες τους και τους στήριξαν.

Παράλληλα, επειδή το σχολείο εκτός από το να παρέχει γνώσεις είναι και ένα κύτταρο πολιτισμού, σχεδίασαν διάφορες επισκέψεις και δράσεις ώστε οι Σλοβάκοι μαθητές να γνωρίσουν και να γίνουν πρεσβευτές της ελληνικής ζωής, της παράδοσης και του πολιτισμού στην πόλη τους.

Συγκεκριμένα έγιναν τα ακόλουθα:
Υποδοχή στο σχολείο. Μάθημα και γνωριμία με τους Έλληνες συμμαθητές τους. Χοροί και τραγούδια στην αυλή του Σχολείου.

Συμμετοχή στη γιορτή για τα 100 χρόνια του Καρταλείου Διδακτηρίου, που τους εντυπωσίασε.

Ημερήσια εκδρομή στη Σκιάθο με καράβι. Περιήγηση στην πόλη και μπάνιο στις Κουκουναριές.

Απογευματινή επίσκεψη και περιήγηση στην Πορταριά – Μακρυνίτσα.

Ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα, όπου θαύμασαν και τη φυσική ομορφιά αλλά και το κάλλος των ορθοδόξων μνημείων.

Απογευματινός περίπατος στο λόφο της Γορίτσας. Ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας της πόλης.

Οι Σλοβάκοι μαθητές με τον Διευθυντή επισκέφθηκαν την παρακείμενη στο Σχολείο Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής, το Μουσείο Κίτσου Μακρή και τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Γύρος της πόλης με αυτοκίνητο: Περιήγηση και ξενάγηση στην Αργώ, στο Κάστρο του Βόλου, Διμήνι (νεολιθική ακρόπολη, νέα ευρήματα, παρακείμενος τάφος), Αρχαία Δημητριάδα, Προφήτης Ηλίας, Σωρός, Αμφάνες και Πευκάκια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.