Ανοίγει τις πύλες του το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας

Την εβδομάδα που έρχεται ανοίγει τις πύλες του το 15ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας. Τη Δευτέρα, 7η Ιουλίου και ώρα 9:30 μ.μ., θα γίνει η καθιερωμένη αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου, στο δεύτερο πλατό προς τις Αγριόλευκες και κατά τις 11 μ.μ. θα γίνει κοινή συνεστίαση στο Χάνι του Ζήση, όπου θα προβληθεί ένα 15λεπτο βίντεο, σχετικό με την περσινή Ολυμπιάδα Αστρονομίας που έγινε στο Βόλο.

Για όσους δεν διαθέτουν μέσο μετάβασης στα Χάνια, η Εταιρεία θα ναυλώσει ειδικό πούλμαν, που θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. ακριβώς, από το 1ο Λύκειο Βόλου (Παγκύπριο Διδακτήριο) της οδού Κύπρου 48.
Την Τρίτη, 8η Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ., στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), θα γίνουν οι εγγραφές και στις 9:00 μ.μ. τα μαθήματα του Σχολείου, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Τα μαθήματα θα συνεχισθούν μέχρι και την Παρασκευή της ίδιας εβδομάδας. Θα λειτουργήσουν δε και φέτος τρεις βαθμίδες: αρχαρίων, προχωρημένων και ανώτερο τμήμα, στις οποίες θα διδάξουν περί τους 15 καθηγητές Πανεπιστημίων και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αστρονόμοι και ερασιτέχνες αστρονόμοι.

Την Παρασκευή, 11η Ιουλίου και ώρα 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνει η απονομή των διπλωμάτων στους σπουδαστές, οι οποίοι μπορούν να είναι από μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού μέχρι και μεγάλοι στην ηλικία.

Δηλώσεις συμμετοχής και κλείσιμο θέσεων στο πούλμαν, γίνονται στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210 – 51.061 και 24.210 – 46.253.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.