Απαντήσεις και πραγματικές λύσεις για το «Παναγιώτικο»

Ζητά ο συνδυασμός «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία».

Ουσιαστικές απαντήσεις και πραγματικές λύσεις για το «Παναγιώτικο» ζητά ο συνδυασμός «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία».
Όπως αναφέρουν σε σχετική ερώτησή τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» Γιώργος Σταμπουλής, Ηρώ Διώτη και Στέλιος Αναστασόπουλος: «Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τις ενέργειες της Περιφερειακής αρχής σε ότι αφορά στο θέμα του Παναγιώτικου, οι οποίες ανακοινώθηκαν μετά την κατάθεση των ερωτήσεων από τον «Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Το άμεσο και επείγον ζήτημα αφορά κατά τη γνώμη μας στο θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος της υδροδότησης της περιοχής. Η έκδοση πορισμάτων και γνωματεύσεων είναι πράγματι σοβαρό ζήτημα και με αυτό έχει επιληφθεί και η δικαιοσύνη.
Οποιαδήποτε δε λύση στην κατεύθυνση αυτή θα καθυστερήσει και στο μεταξύ είναι κρίσιμο να αναληφθούν πρωτοβουλίες και ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

2. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα ζητηθεί «Πραγματογνωμοσύνη από την Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Φραγμάτων». Ποιος ακριβώς είναι αυτός ο φορέας; Μήπως ο κ. Αγοραστός εννοεί την Ελληνική Επιτροπή Μεγάλων Φραγμάτων (ΕΕΜΦ), την οποία ανέφερε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε η επερώτησή μας. Εάν ναι, γνωρίζει πού εδρεύει η ΕΕΜΦ; Είναι αναγνωρισμένος επιστημονικός φορέας ή σωματείο; Ποια η σχέση του με τους μελετητές και συμβούλους που εμπλέκονται στο έργο;

3. Γιατί ο κ. Αγοραστός δεν επιδιώκει (ιδίως μέχρι τώρα που η παράταξή του κυβερνούσε) την επίσπευση της έρευνας των Επιθεωρητών Δημοσίων ‘Έργων ή τη γνωμάτευση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ή των Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών, δηλαδή τους, κατά τεκμήριο ειδικούς πάνω στο αντικείμενο;

Ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» θα επιμείνει σε ουσιαστικές απαντήσεις και πραγματικές λύσεις. Επισημαίνουμε ότι για τους κατοίκους, τους αγρότες και τις τουριστικές επιχειρήσεις του Νοτίου Πηλίου ο κίνδυνος λειψυδρίας είναι ορατός. Προτείνουμε και πάλι την άμεση προκήρυξη Ολοκληρωμένης Μελέτης Διαχείρισης του Υδάτινου Δυναμικού της περιοχής ώστε να υπάρξει επιτέλους σχεδιασμός σύμφωνα με τις επιστημονικά ορθές πρακτικές, ώστε να αποφύγουμε επανάληψη νέων λαθών και αδιεξόδων στη διαχείριση του νερού στο Νότιο Πήλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.