Αποκριάτικες εκδηλώσεις στα ΚΔΑΠ

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) της κοινωφελούς Επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, δομές συγχρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 ως κατεξοχήν φορείς, που αποσκοπούν στην δημιουργική απασχόληση, προτείνουν διάφορες εκδηλώσεις, που στόχο έχουν τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία, αλλά και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Εκδηλώσεις θεματικές και αποκριάτικα πάρτι με πολύ παιχνίδι και φαντασία περιμένουν τους μικρούς μας φίλους αυτή την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς.

Πιο συγκεκριμένα:

• Στο Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Το καρναβάλι του κόσμου», όπου τα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο θα γνωρίσουν τους πολιτισμούς του κόσμου, θα κατασκευάσουν μάσκες και καπέλα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε πολιτισμού και θα χορέψουν σε ανάλογους ρυθμούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π. (Νικαίας & Ζέρβα, Νέα Ιωνία, τηλ.: 2421091316) την Πέμπτη 10 Μαρτίου και ώρα 18:00.

• Στο Κ.Δ.Α.Π. Βασδέκειο (Χαλκηδόνος & Μυτιλήνης, τηλ.: 2421091113) τα παιδιά, με τη βοήθεια των εμψυχωτών έφτιαξαν τις δικές τους στολές με αφορμή μια χαρτοσακούλα, που τη μετέτρεψαν σε μάσκα-καπέλο. Η γιορτή θα περιλαμβάνει αυτοσχέδιους χορούς και παιχνίδια και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 18.00.

• Το Κ.Δ.Α.Π. Πορταριάς (Αθανασάκειο Κέντρο, τηλ.: 2428099925) επέλεξε έναν παραδοσιακό τρόπο να γιορτάσει το καρναβάλι. Η εκδήλωση με τίτλο «ξεφάντωμα γύρω από το γαϊτανάκι», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 18.00 και θα περιλαμβάνει παραδοσιακά παιχνίδια και χορό.

• Στο ΚΔΑΠ Προσφυγικών (Χρήστου Λούλη & Εφέσσου, Νέα Ιωνία, τηλ.: 2421068978) η αποκριάτικη γιορτή έχει θέμα τον Μεσαίωνα και τα παιδιά θα ντυθούν πριγκίπισσες και ιππότες, με στολές και σκηνικά που ετοίμασαν οι εμψυχωτές του Κέντρου και θα λύσουν έναν γρίφο, προσπαθώντας να σώσουν την βασίλισσα που την κρατά ο δράκος αιχμάλωτη στο κάστρο του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 18.00.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.