Αποτελεσματική προστασία της αγροτικής παραγωγής

Με συμβουλές που παρέχει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου, στα πλαίσια της αποτελεσματικότερης φυτοπροστασίας των καλλιεργειών, εκδίδει κάθε χρόνο Δελτία Γεωργικών Προειδοποιήσεων για ένα μεγάλο φάσμα καλλιεργειών όπως: αμπέλι, μηλοειδή (μηλιά, αχλαδιά, κυδωνιά), ελιά πυρηνόκαρπα (ροδακινιά, βερικοκιά, δαμασκηνιά, κερασιά κ.λ.π.), ακρόδρυα (αμυγδαλιά, καρυδιά, φυστικιά, καστανιά), κηπευτικά (υπαίθρια και θερμοκηπίου), μποστανικά, λαχανοκομικά, ψυχανθή και βαμβάκι.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή που υπογράφει ο γεωπόνος κ. Ιωάννης Βαρβαρούσης, «τα Δελτία Γεωργικών Προειδοποιήσεων περιλαμβάνουν πλήρεις και αιτιολογημένες οδηγίες ολοκληρωμένης προστασίας των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες. Οι καλλιεργητές που θα τα παρακολουθούν και θα τα εφαρμόζουν, θα έχουν μία πιο αποτελεσματική προστασία της παραγωγής τους και του φυτικού τους κεφαλαίου, με το μικρότερο καλλιεργητικό κόστος, την προστασία του περιβάλλοντος, του παραγωγού αλλά και των καταναλωτών από τη χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Εκτός των Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου διενεργεί εξετάσεις φυτικών δειγμάτων που προσκομίζουν οι καλλιεργητές. Στους εν λόγω καλλιεργητές παρέχονται οι απαραίτητες οδηγίες φυτοπροστασίας από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Υπηρεσίας. Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Ιωάννης Βαρβαρούσης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου κ. Δημήτριος Λύκας, καθώς και το προσωπικό αυτού, ενημερώνουν τους μεμονωμένους καλλιεργητές, τις Ομάδες Παραγωγών, τους Αγροτικούς Συν/σμούς και Ενώσεις, τους Φορείς και Υπηρεσίες, και τους Ιδιώτες Γεωπόνους, αν επιθυμούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τα Δελτία Γεωργικών Προειδοποιήσεων να αποστείλουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση (e-mail) στην Υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα στο (e-mail) [email protected]

Επίσης μπορούν να βρίσκουν τα Δελτία Γεωργικών Προειδοποιήσεων στην Κεντρική Ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου (www.minagric.gr).

Τέλος, όσοι από τους ενδιαφερόμενους θέλουν να προσκομίσουν ή μα αποστείλουν φυτικά δείγματα για εξέταση θα πρέπει να καλούν στο τηλέφωνο 2421066525 προκειμένου να τους δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες δειγματοληψίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.