Π. Μουτσινάς: «Η διανομή κονδυλίων δεν δίνει προοπτική ανάπτυξης στη Θεσσαλία»

Για υποβάθμιση του ρόλου των βουλευτών που παραβρέθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με κεντρικό ομιλητή τον Επίτροπο Johannes Hahn, αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική, σήμερα το πρωί στη Λάρισα, έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, που αποχώρησε από την αίθουσα, όπως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής, ενώ παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Ταμήλος.

Ο βουλευτής Μαγνησίας σε δήλωσή του στο magnesianews.gr τόνισε ότι στην εκδήλωσε έγινε μια μεγάλη ομιλία του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ακολούθησε ολιγόλεπτη τοποθέτηση του Ευρωπαίου επιτρόπου και δεν προβλεπόταν τοποθέτηση των βουλευτών για το σημαντικό ζήτημα της περιφερειακής ανάπτυξης και των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά των δημάρχων, μεταξύ των οποίων και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

«Πιστεύω ότι ο σχεδιασμός του ΕΣΠΑ και του ΣΑΣ και ο τρόπος που γίνεται η διανομή των κονδυλίων, δεν δίνουν προοπτική στην περιφερειακή ανάπτυξη, και ειδικά στη Θεσσαλία, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της χώρας, ενώ η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωση ο Πάρις Μουτσινάς που εκτίμησε ότι το μοντέλο της οικονομικής και νομισματικής ένωσης χρειάζεται επανεκκίνηση, διότι δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα, αλλά ανακυκλώνει τα κονδύλια που επιστρέφουν στις ισχυρές χώρες του βορρά και δη στη Γερμανία.
Με δεδομένη την αποβιομηχάνιση της Ελλάδας, το υψηλό κόστος μεταφορών και το τεράστιο κόστος των αγροτικών προϊόντων, απαιτείται να συσταθεί μια Ομόσπονδη Ευρωπαϊκή Κοινότητα, με οικονομική και πολιτική ισότιμη ανάπτυξης των χωρών του Βορρά και του Νότου. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, επισήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.