Απόλυτα καθαρό το πόσιμο νερό στον Άγιο Βλάση

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις των κατοίκων

Απόλυτα καθαρό το πόσιμο νερό στον Άγιο Βλάση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων σε διαπιστευμένο μικροβιολογικό εργαστήριο που γίνονται σε τακτική βάση από τους κατοίκους του χωριού. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «για να αποδειχτεί έτσι ότι ο νομοθέτης έχει δίκιο να εξαιρεί τα χωριά με πληθυσμό μικρότερο των 3000 κατοίκων από την υποχρεωτική χλωρίωση, υπό προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις που υπάρχουν σε όλα τα χωριά του Πηλίου που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των νερών. Τα νερά των πηγών είναι άψογα και αυτό που απομένει για να φτάνουν στις βρύσες των σπιτιών απόλυτα καθαρά, είναι η συντήρηση του δικτύου και ο καθαρισμός των δεξαμενών, υποχρέωση υποτίθεται της ΔΕΥΑΜΒ εδώ και πέντε χρόνια, αφότου τα χωριά αυτά εντάχθηκαν στο Δήμο Βόλου (2010) την οποία έχει ουσιαστικά αποποιηθεί».

Οχτώ στα δέκα χωριά
υδρεύονται κατευθείαν από πηγές

Η «Κίνηση για το Νερό στο Πήλιο και το Βόλο», αναφέρει επίσης, ότι «όπως στα άλλα χωριά του Πηλίου έτσι και στο Άγ. Βλάση, η ΔΕΥΑΜΒ επιχείρησε επανειλημμένα να χλωριώσει το πόσιμο νερό για προληπτικούς λόγους(!), κάτι που δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Οι κάτοικοι συνδέουν την χλωρίωση με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση από τις δύο τελευταίες δημοτικές-Καλλικρατικές-αρχές. Η υποβάθμιση του πόσιμου νερού θα στείλει τις τοπικές κοινωνίες στην αγορά του εμφιαλωμένου και θα τους καταστήσει αδιάφορους στο ξεπούλημα των πηγών. Αυτή είναι η πρακτική που ακολουθείται από την τοπική ή κεντρική εξουσία παγκόσμια, όπου επιχειρείται ιδιωτικοποίηση.
Η αντίδραση των κατοίκων των χωριών του Πηλίου που ανήκουν στον Δ. Βόλου, στην υπόθεση της χλωρίωσης ήταν δυναμική και εκφράστηκε κυρίως με τη δημιουργία της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό (Γενάρης 2012), καταλήψεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες για τη δημιουργία της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το Νερό και σύνδεση με το παγκόσμιο κίνημα.
Αυτή τη στιγμή 8 στα 10 χωριά υδρεύονται κατευθείαν από τις πηγές χωρίς χλωρίωση, παρά τις απειλές και τις ύβρεις που εκτοξεύονται από την ΔΕΥΑΜΒ προς τις τοπικές κοινωνίες και τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί κατά αγνώστων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.