Από τον Ιούνιο του 2015 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στη Μαγνησία

Εάν δεν επιλεγεί λόγω κριτηρίων, για πρότερη εφαρμογή του προγράμματος

Από τον Ιούνιο του 2015 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα εφαρμοστεί σε όλη την Επικράτεια όπως και στη Μαγνησία, στην περίπτωση που δεν πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια για πρότερη εφαρμογή του προγράμματος.

Αυτό διευκρίνισε ο αρμόδιος Υφυπουργός στη Ζέττα Μακρή, μετά από συνάντησή τους.
Όπως ανακοινώθηκε από το Πολιτικό γραφείο της βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή «η βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κα Ζέττα Μακρή είχε επικοινωνήσει και είχε αποστείλει στις 23 – 7 – 2014 επιστολή στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Κεγκέρογλου, ζητώντας του να ενταχθεί ο δήμος Βόλου στους δήμους της χώρας μας, στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Η κα Μακρή είχε τονίσει ότι με την απόφαση αυτή θα δινόταν η δυνατότητα σε αρκετούς συμπολίτες μας να διασφαλίσουν την διαβίωσή τους, αντιμετωπίζοντας την φτώχεια.

Για να υποστηρίξει το αίτημα αυτό, η κα Μακρή επεδίωξε και είχε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας την Πέμπτη, 28 – 8 -2014 με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Β. Κεγκέρογλου. Ο υφυπουργός κ. Β. Κεγκέρογλου διευκρίνισε στην κα Μακρή ότι η επιλογή θα γίνει με κριτήρια και δείκτες, που έχουν σχέση με την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της περιοχής αλλά και την διάρθρωση του δήμου. Τα κριτήρια αυτά έχουν τεθεί αντικειμενικά από τον επιστημονικό και τεχνικό σύμβουλο του προγράμματος και με βάση αυτά θα υποδειχθούν οι περιοχές, όπου θα γίνει η πιλοτική εφαρμογή, η οποία αναμένεται να αρχίσει μέχρι στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η κα Μακρή επανέλαβε στον κ. Κεγκέρογλου το υψηλό ποσοστό ανεργίας στην Μαγνησία και την ύφεση της τοπικής οικονομίας και εξήγησε εκ νέου τους λόγους, που καθιστούν αναγκαία την λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μας. Είναι σημαντικό, όμως, να επισημανθεί ότι ο κ. Κεγκέρογλου διευκρίνισε στην βουλευτή Μαγνησίας ότι σε κάθε περίπτωση από τον Ιούνιο του 2015 το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.