ΔΑΣ ΟΤΑ: «Παραδέχτηκε ο υπουργός ότι θα κάνει διαχείριση της φτώχειας»

«Δε θα υπάρξει καμιά αποκατάσταση μισθολογικών και εργασιακών απωλειών. Δεν υπάρχουν λεφτά. Σας το λέω ξεκάθαρα, τη φτώχεια θα διαχειριστούμε. Αλλαγές στο μισθολόγιο μπορούμε να συζητήσουμε από το 2016 και μετά». Μ’ αυτά τα λόγια συνόψισε τις θέσεις της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, στη συνάντηση που είχε προχθές με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ, στο Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο υπουργός είπε ότι η δημιουργία ενός νέου μισθολογίου, που θα αποκαθιστά τις απώλειες, δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ σε παρέμβαση εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, που ανέδειξε το ρόλο του κράτους στην εξυπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, ο υπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση «δε θα κάνει καμιά αλλαγή στο χαρακτήρα του κράτους. Όποιος κυβερνά δε σημαίνει ότι έχει και την πραγματική εξουσία. Κάποιες αλλαγές θα γίνουν αλλά όχι στο χαρακτήρα του κράτους και σε αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια του ΠΑΜΕ»!

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ ΟΤΑ, ο υπουργός επανέλαβε ότι οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ θα επαναπροσληφθούν, όχι όμως με 8ωρη σταθερή και μόνιμη εργασία, όπως ζήτησε το ΠΑΜΕ, αλλά με τους προηγούμενους όρους, δηλαδή με 4ωρο και ελαστική απασχόληση, ενώ δεν απάντησε αν θα γίνουν οι προγραμματισμένες 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2015 και για τους «διαθέσιμους» είπε ότι θα προσληφθούν όλοι αλλά μέσω κινητικότητας.

Τέλος, δήλωσε υπέρ ενός συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα συνδέεται με την αποδοτικότητα και την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «καμία αναμονή και αυταπάτη, δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα» και καλεί τους εργαζόμενους στον αγώνα για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.