Δημαιρεσίες σε Αλμυρό, Νότιο Πήλιο και Σποράδες

Από τις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στο Νότιο Πήλιο
Ποιοι σύμβουλοι θα συμμετέχουν στις Επιτροπές που προβλέπονται

Σε καλό γενικά κλίμα διεξήχθησαν οι δημαιρεσίες στο δήμο Αλμυρού. Για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού αναδείχτηκε πρόεδρος ο κ. Νίκος Καλλές, ενώ αντιπρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης και γενικός γραμματέας ο κ. Ευάγγελος Γκόβαρης.

Στην Οικονομική Επιτροπή συμμετέχει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης και από την ομάδα πλειοψηφίας οι κ.κ. Ευάγγελος Καλατζής, Αριστείδης Καραγιώργος, Μιχάλης Μακρής και Αργύρης Ρούσσας. Από την αντιπολίτευση αναδείχτηκαν ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Χρήστος Καρακώστας (από την παράταξη Σπ. Ράππου). Αναπληρωματικά εκλέχτηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, Γιώργος Ζώτος, Σάββας Τσόγκας, Ηλίας Δαλακούρας και Γιώργος Παπαϊωάννου.
Στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συμμετέχει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης. Από την ομάδα πλειοψηφίας εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Μιχάλης Μακρής, Μαρία Σταυραντώνη, Δημήτρης Δημάκης, Κωνσταντίνος Νικοβιώτης και Ηλίας Δαλακούρας, ενώ από τη μειοψηφία οι κ.κ. Ηλίας Τσαμπίρας και Χρήστος Καρακώστας. Αναπληρωματικά μέλη αναδείχτηκαν οι Βαγγέλης Καλατζής, Αριστείδης Καραγιώργος, Νικόλαος Αραπίτσας Νικόλαος, Λεωνίδας Βούλγαρης και Σάββας Τσόγκας. Στην ΠΕΔ Θεσσαλίας εκπρόσωποι είναι ο δήμαρχος Αλμυρού και οι κ.κ. Ηλίας Δαλακούρας, Αργύρης Ρούσσας και Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής μειοψηφίας Κώστας Κρανάς.

Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου
Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε ο Κώστας Λεγαντής μετά από πρόταση της ομάδας πλειοψηφίας, στην αντιπροεδρία εκλέχτηκε εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης του Στ. Βακούλα η κ. Αικατερίνη Βουρβούλια ενώ γραμματέας εκλέχτηκε από την πλειοψηφία η κ. Μαρία Παπαβασιλείου καθώς η ελάσσονα μειοψηφία δεν αποδέχτηκε συμμετοχή στο προεδρείο. Στην Οικονομική Επιτροπή πρόεδρος εκλέχτηκε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και τακτικά μέλη οι Δημ. Παντελής, Στάθης Μαλαμάτης, Ε. Τσιρέμπολος, Λεων. Χαμονικολάου, Απ. Διαννέλος και Κ. Μαμμάς. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι Γ. Τεντζεράκης, Β. Νασσιόπουλος, Ε. Ντόβας, Πσν. Ξουράφης και Στ. Βακούλας. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν, Πρόεδρος ο Β. Νασσιόπουλος και τακτικά μέλη Μ. Παπαβασιλείου, Ι. Διαννέλος, Ι. Λιάγκος, Δημ. Φαλκής, Α. Λεμονής και Ι. Ευαγγελάκης και αναπληρωματικά Γ. Τεντζεράκης, Ε. Τσιρέμπολος, Θ. Φλέρης, Ι. Τζώρτζης και Αικ. Τσερκέζη. Για την ΠΕΔ εκλέχτηκαν ο δήμαρχος Ν. Φουρτούνας και ο Β. Νασσιόπουλος.

Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος
Την Κυριακή διεξήχθησαν οι δημαιρεσίες στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Στο Δήμο Σκιάθου νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχτηκε με την πρώτη ψηφοφορία ο Θεοδόσης Τρακόσας, ενώ αντιπρόεδρος ο Φώτης Κοφινάς, από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Γενικός γραμματέας ο Ιωάννης Σταματάς απ ΄την παράταξη πλειοψηφίας καθώς η ελάσσονα μειοψηφία δήλωσε ότι δεν ήθελε να έχει καμία εκπροσώπηση. Στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου πρόεδρος όπως προβλέπει η εγκύκλιος είναι ο δήμαρχος Δημήτρης Πρεβεζάνος, ενώ τακτικά μέλη αναδείχτηκαν από την πλειοψηφία οι κ.κ. Ελευθέριος Βιολέττας, Γιώργος Θεοδώρου, Δημήτρης Μίχας, Απόστολος Πασχάλης και τη μειοψηφία οι κ.κ. Φώτης Κοφινάς και Χαραλαμπία Πασχάλη. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν από την πλειοψηφία οι κ.κ. Νικόλαος Αναγνώστου, Ιωάννης Καλατζάκης και Ιωάννης Σταματάς, ενώ από τη μειοψηφία ο κ. Παύλος Τασιόπουλος και ξ κα Αναστασία Φιλαρέτου. Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας θα συμμετάσχει όπως προβλέπεται ο δήμαρχος καθώς και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Μίχας.

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου αναδείχτηκε στις δημαιρεσίες ο Γιώργος Πατσής του Παναγιώτη, ενώ αντιπρόεδρος με τη β’ ψηφοφορία εκλέχτηκε ο Γιώργος Κοτανίδης και γενικός γραμματέας με την α’ ψηφοφορία ο Ρηγίνος Λεμονής του Νικολάου. Στην Οικονομική Επιτροπή πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν από την ομάδα πλειοψηφίας οι κ. κ. Βαγγέλης Τσουκαλάς, Γιώργος Μαριδάκης, Νικόλαος Γκούμας και Νίκος Τριανταφύλλου. Τακτικά μέλη από την ομάδα μειοψηφίας αναδείχτηκαν οι κ.κ. Αγγελος Ξηντάρης και Ρηγίνος Λεμονής του Σπύρου. Αναπληρωματικά μέλη στην Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκαν από την ομάδα πλειοψηφίας οι κ.κ. Σοφία Αμπελάκια και Νίνα Μελαχρινάκη, ενώ από την παράταξη του κ. Στ. Περίσση ο κ. Γιώργος Κοτανίδης και από την παράταξη του κ. Λεμονή η κ. Νίκη Σκλάβου.

Στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Σκοπέλου και ο κ. Γιώργος Πατσής.
Το προεδρείο του δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου συγκροτούν σύμφωνα με το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών ο κ. Τάκης Τσουκανάς που αναδείχτηκε πρόεδρος, ο κ. Παναγιώτης Τσουκανάς, που ορίστηκε αντιπρόεδρος και η κ. Κική Αναγνώστου από την πλειοψηφία μετά την άρνηση της ελάσσονος μειοψηφίας να συμμετέχει στο προεδρείο. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είναι ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης. Αναπληρωματικά μέλη στην Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκαν από την ομάδα πλειοψηφίας οι κ. κ. Βασίλης Σουτζούκης, Αγγελος Αργυρίου και Αγάλου Σμαραγδή. Από τη μειοψηφία εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Παναγιώτης Αναγνώστου και Απόστολος Καρακατσάνης. Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχτηκαν από την ομάδα πλειοψηφίας οι κ.κ. Μαγδαληνή Κυριαζή, Χριστίνα Τσουκανά και Κωνσταντίνος Καλογιάννης, ενώ από τη μειοψηφία οι κ.κ. Παναγιώτης Βλαϊκός και Χαρίκλεια Θεοδώρου.

Στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας θα συμμετέχει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης. Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν καθορίστηκε στις Σποράδες, καθώς σε δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων δεν προβλέπεται συγκρότησή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.