Δημοπρατείται η βελτίωση οδού προς Ι.Μ. Ευαγγελισμού στη Σκόπελο

Εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η δημοπράτηση στο ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Βελτίωση οδού προς Ι.Μ. Ευαγγελισμού», προϋπολογισμού 450.000 €, (με ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε κ. Κώστας Αγοραστός, μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια υλοποιεί το πρόγραμμα (ΟΣΑΝ) «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων» συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα στοχευμένο και σωστά δομημένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών. «Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, βελτιώνουμε τις υποδομές των νησιών και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία», τόνισε.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού σε ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα Μοναστήρια του νησιού, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενώ συγχρόνως βελτιώνει την προσβασιμότητα των παρακείμενων του δρόμου, ιδιοκτησιών.

Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε αμφίδρομη σχέση και επίδραση με την ανάπτυξη του τουρισμού.

Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Μάρτιο 2014 και είναι μέρος του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ). Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκοπέλου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.