Δράσεις σε εκπαιδευτικούς από την «Πρόταση Ζωής»

Το Κ.Π. των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, με Πρόεδρο τον κ. Λιούπη Αθανάσιο, σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια δασκάλων και νηπιαγωγών, για το σχολικό έτος 2015-2016, στα υλικά αγωγής υγείας «Το Σπίτι των Παιδιών» και «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο». Συνολικά συμμετείχαν 55 εκπαιδευτικοί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η εφαρμογή του υλικού, «Το Σπίτι των Παιδιών», αφορά στην πρόληψη της παιδικής επιθετικότητας και προσφέρει ένα πλαίσιο στο οποίο οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, με τους δασκάλους, να επεξεργαστούν θέματα της καθημερινότητάς τους που με την πρώτη ματιά δε σχετίζονται με την έκφραση της επιθετικότητας, συνδέονται όμως βαθύτερα με το είδος της συμπεριφοράς που υιοθετούν τα παιδιά σε καθημερινές καταστάσεις.

Το υλικό «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο», έχει ως στόχο την αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς αλλά και γενικότερα την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών. Προσφέρει στους νηπιαγωγούς τρόπους ανάπτυξης συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν στην καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών (επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης) και στη διαχείριση θεμάτων ψυχικής υγείας στη νηπιακή ηλικία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των δράσεων που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς, στο τέλος του μήνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, τριήμερο βιωματικό σεμινάριο σε καθηγητές, με θέμα: «Εκπαίδευση στην ανάπτυξη των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών για την καλύτερη λειτουργία της σχολικής τάξης».

Παράλληλα, ξεκινούν δύο (2) ομάδες εποπτείας των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στα σεμινάρια της φετινής σχολικής χρονιάς και υλοποιούν τα συγκεκριμένα υλικά αγωγής υγείας σε ομάδες μαθητών τους.

Συντονίστριες των παραπάνω δράσεων, είναι οι κ.κ. Γώγου Ζωή, Μπακατσέλου Μαρία, Πετροπούλου Γεωργία και Σωτηροπούλου Δήμητρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.