Δρομολογείται η επαναλειτουργία της «Κινητής Μονάδας Κ.Τ.Ε.Ο.»

Το Υπ. Υποδομών- Μεταφορών επισκέφθηκε ο Αργύρης Κοπάνας

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Μεταφορών & Επικοινωνιών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αργύρης Κοπάνας και είχε συνεργασία με το Γενικό Διευθυντή Οδικής Ασφάλειας κ. Ιωάννη Λαζαρίδη σχετικά με την επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας Κ.Τ.Ε.Ο. της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών στα νησιά μας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την Κινητή Μονάδα Κ.Τ.Ε.Ο. τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταστήσει η Διεύθυνση στις νήσους Σκόπελο και Σκιάθο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των Σποράδων, κατόχων επιβατικών οχημάτων και φορτηγών, διενεργώντας με αυτήν περιοδικούς τεχνικούς ελέγχους στα οχήματά τους. Οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων (φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων, τουριστικές μονάδες, εταιρίες κ.α.) δεν υφίστανται την ταλαιπωρία του ταξιδίου με το πλοίο της γραμμής προς την ηπειρωτική χώρα για να τα προσκομίσουν για περιοδικό έλεγχο σε Κ.Τ.Ε.Ο., αποφεύγοντας έτσι τα πρόσθετα έξοδα που έχουν να κάνουν με το κόστος μεταφοράς του οχήματος με το πλοίο της γραμμής, τα έξοδα παραμονής σε ξενοδοχείο, της σίτισης κ.α.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Κοπάνας με τον Γενικό Διευθυντή Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου κ. Ιωάννη Λαζαρίδη εξασφαλίσθηκε η παραμονή της Κινητής Μονάδας Κ.Τ.Ε.Ο. στη Θεσσαλία και δρομολογήθηκε η επαναλειτουργία της. Ο κ. Λαζαρίδης διαβεβαίωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία υπογραφής της απόφασης πιστοποίησης της μονάδας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Αργύρης Κοπάνας δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε δρομολογήσει την επαναλειτουργία τόσο του Δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μαγνησία όσο και της κινητής μονάδας ΚΤΕΟ στα νησιά μας. Δεν θα εφησυχάσουμε, βέβαια, έως ότου διενεργηθούν οι πρώτοι τεχνικοί έλεγχοι.Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Κ.Τ.Ε.Ο. αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την οδική ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος των νήσων μας, μιας και είναι γνωστό ότι στις «κλειστές γεωγραφικές περιοχές» ουσιαστικά τα περισσότερα οχήματα δεν προσκομίζονται από τους ιδιοκτήτες τους για έλεγχο.

Σημειώνεται ότι αποτελεί το μοναδικό κινητό Κ.Τ.Ε.Ο. που λειτούργησε οργανωμένα και συστηματικά στην Ελλάδα. Τις περιόδους που δεν θα λειτουργεί στις Σποράδες, θα διενεργεί εκτάκτους ελέγχους σε οχήματα στους οδικούς άξονες της Θεσσαλίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.