Εκκρεμούν οι αποζημιώσεις για την αφορία της ελιάς του 2013

Τονίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων αποζημιώσεων στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας, οι οποίες εκκρεμούν από το 2013 λόγω της αφορίας της ελιάς, ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής: «Η έντονη αφορία της ελιάς, που παρατηρήθηκε το 2013, είχε ως αποτέλεσμα την έγκριση αποζημιώσεων για τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας μέσω του ΕΛΓΑ. Οι εγκεκριμένες αποζημιώσεις προέρχονταν από τον προϋπολογισμό των Π.Σ.Ε.Α. Εντούτοις, σύμφωνα με τους ελαιοπαραγωγούς, δύο χρόνια μετά και παρά τις διαμαρτυρίες των ωφελουμένων δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις που τους αναλογούν.
Η φετινή καλλιεργητική περίοδος, που χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, πλησιάζει τα όρια της αφορίας, εντείνοντας το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το φαινόμενο του 2013.
Είναι προφανές ότι οι ελαιοπαραγωγοί της Μαγνησίας καλούνται να επιβιώσουν τα τρία τελευταία χρόνια με δύο περιόδους χωρίς παραγωγή. Αυτά τα δεδομένα τους έχουν φέρει σε οικονομική ασφυξία καθώς βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πότε θα καταβληθούν οι οφειλόμενες και εγκεκριμένες αποζημιώσεις των πληγέντων ελαιοπαραγωγών για το 2013;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.