Ενδιαφέρον των Ιταλών για το λάδι της Μαγνησίας

Στη διάρκεια έκθεσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης Τεργέστης –Μαγνησίας

Ιδιαίτερο αποδείχθηκε το ενδιαφέρον των Ιταλών για το λάδι της Μαγνησίας , σύμφωνα και με όσα μετέφεραν οι συμμετέχοντες στη συνδιοργανωμένη αποστολή του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Βόλου (παρ. Αθηνών) και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και παράλληλη συμμετοχή, στην έκθεση OlioCapitale της Tεργέστης από τις 7 μέχρι τις 10 Μαρτίου.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ευχάριστη έκπληξη στην εν λόγω έκθεση ήταν η υπερβολικά μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και η εκτίμηση που τρέφουν οι Ιταλοί στο ελληνικό ελαιόλαδο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισκέφθηκε το περίπτερο της Μαγνησίας , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Tεργέστης κ. Antonio Paoletti με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την πολιτική του λαδιού των δύο χωρών και την πολιτική της παρούσας έκθεσης καθώς και θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος (κρουαζιέρες -αεροπορικές γραμμές που να συνδέουν την Τεργέστη με την Μαγνησία) απʼ όπου προέκυψε ότι υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα μεταξύ των δύο νομών». Αποφασίστηκε η υπογραφή ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις b2b με ενδιαφερόμενους από την Αμερική, Ιαπωνία, Καναδά, Σαουδική Αραβία, Ινδία καθώς και Ιταλία.

Επίσης υπήρξε συνάντηση στην Τεργέστη με τον πρόξενο της Κύπρου και αντιπρόεδρο των Μινωικών γραμμών και ιδιοκτήτη τουριστικών γραφείων με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα ακτοπλοϊκού ενδιαφέροντος που αφορούσαν τη σύζευξη της γραμμής του Βόλου με την Τουρκία , τη Συρία και την Κύπρο καθώς και θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Την αποστολή συνόδεψαν ο κ.Μαλαμάκης Γεώργιος πρόεδρος του Ελληνο-Iταλικού Επιμελητηρίου Βόλου (παρ. Αθηνών), ο κ. Μπασδάνης Αριστοτέλης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο κ. Αγγελέτος Νικόλαος Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Ε.Α.Ε.Μ.) και οι επιχειρήσεις ΛΥΧΝΑΡΑΣ Α.Ε., ΣΙΑΜΑΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΗΛΙΟΥ & Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ με εκπροσώπους τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.